De magie van hooggevoeligheid

Posted on
de magie van hooggevoeligheid

De magie van hooggevoeligheid. Mensen die hooggevoelig zijn, kunnen daar heel veel klachten van hebben. Ze kunnen zo moe worden, dat het meer als uitputting voelt. Ze nemen zoveel waar met hun zintuigen en op energetisch gebied, dat ze er snel overprikkeld van raken. Ze lopen vaak vast in hun eigen goedheid en er wordt misbruik van ze gemaakt omdat ‘nee’ zeggen zo moeilijk kan zijn.

Hooggevoelig zijn wordt daarom vaak als last ervaren en niet als gift. Dat blijf ik heel jammer vinden, aangezien hooggevoelig zijn juist iets magisch heeft.

Wat maakt hooggevoelig zijn magisch?

De manier waarop je waarneemt

Om te beginnen neem je de wereld zoveel intenser waar als je hooggevoelig bent. We focussen ons snel op de negatieve kant daarvan, maar het heeft juist zoveel moois! Je kunt zoveel voelen in de natuur en zelfs de ziel van de natuur ervaren.
Hoe mooi is het eigenlijk dat je iemands verborgen innerlijke kleuren kan zien en zoveel verbondenheid kan voelen met een dier.

Wij leven niet alleen hier, wij zijn daadwerkelijk hier.

Gevoeliger voor aanrakingen

Knuffelen en intiem zijn is voor iedereen heel erg fijn, maar als je hooggevoelig bent, komt het veel dieper binnen. Soms kan het zelfs zo voelen dat niet je lichaam geknuffeld wordt, maar je ziel juist geknuffeld wordt.
De liefde van iemand kan zo intens diep gaan. Het blijft een wonder dat je dat kunt ervaren.

Bewustzijn van je ziel

Het allermooiste en het meest magische aan hooggevoelig zijn, blijf ik het contact met mijn eigen ziel vinden. Het is misschien even zoeken, maar als hsp’er kun je vaak gemakkelijk je eigen ziel ervaren. Je eigen grootsheid en kracht en je eigen kern.
Dan besef je in wat voor wereld we werkelijk leven en je kunt dan ook heel makkelijk contact maken met de spirituele wereld en alles wat daar weer in leeft.

Dat bewustzijn en contact is voor mij de werkelijke magie van hooggevoeligheid.

Leesstip: hooggevoeligheid, hoogsensitiviteit en hooggevoelig zijn

 

3 Reactie(s)

 1. Anita says:

  weer heel mooi om te lezen en dat je trots mag zijn op jezelf:)
  Ik ben het in ieder geval wel rots op mezelf!

  1. Scarlet says:

   Dat hoort ook helemaal zo te zijn 🙂 <3

 2. Mopper says:

  Een tekst waarin ik mij in herken xxxxx

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.