De volle maan van oktober 2021: emotionele wonden helen

Posted on
volle maan van oktober 2021

De volle maan van oktober 2021 (20 oktober) staat in het teken van emotionele wonden helen. De energie van deze volle maan raakt onverwerkte emoties aan om je te helpen ze te verwerken. De spanning van onverwerkte emoties mag van je afvallen.

Het is niet zo dat de energie van deze volle maan in heel je systeem gaat zitten wroeten om alle onverwerkte gevoelens omhoog te halen.
Deze volle maan energie richt zich alleen op de emotionele blokkades die je in het hier en nu tegenhouden om meer te genieten en te ontspannen.

Hobbels en kuilen

Jij loopt namelijk je eigen pad. Dit is jouw levenspad.
Soms maak je dingen mee die zoveel pijn doen dat je het niet direct een plekje kunt geven.
Andere keren maak je dingen mee die je basis raken, waardoor je gaat twijfelen. Dit is ook niet altijd gelijk te verwerken.
Deze emoties en gevoelens kunnen heel lang blijven bestaan in je systeem en zo onrust veroorzaken.
Ze gaan als het ware in de bodem van je pad zitten en creƫren daarin kuilen en hobbels.
Dat loopt een stuk minder lekker.

Niet al deze kuilen en hobbels zitten in het stuk pad wat je nu aan het bewandelen bent.
Sommige komen pas veel later en anderen zitten op een hele andere afslag.

De energie van deze volle maan kijkt naar het pad waar je nu op loopt. Het stuk wat nu relevant is.
Het werkt in op de onverwerkte emoties die verbonden zijn met de hobbels en kuilen waar je nu mee te maken hebt.
Die helpt het te verwerken en te helen.
Het maakt dus niet uit hoe lang je deze onverwerkte emoties al bij je draagt, het gaat er alleen om of je er in je huidige proces last van hebt.

De volle maan van oktober 2021: tijdslimieten weghalen

Een grote onrustveroorzaker waar deze volle maan ook op inwerkt is tijdsdruk.
Met name de tijdsdruk die je (onbewust) op jezelf legt als het gaat over je healingsproces.
En op de tijdslimieten die je jezelf oplegt als het gaat over het behalen van je doelen.

Deze tijdsdruk werkt juist je verwerkingsprocessen tegen.
Daarom neemt de volle maan energie ze mee. Je mag nog meer ontspannen, je eigen flow volgen.
Jij mag leven op je eigen ritme en genieten.

Hulpmiddelen

Naast maansteen zijn amethist voor rust of rhodoniet om dit healingsproces te ondersteunen hele fijne edelstenen om bij je te dragen.
Daarnaast is lavendel een fijne geur voor in de diffuser, want deze helpt meer rust te brengen in dit stiekem pittige proces.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

5 Reactie(s)

 1. Monique Feenstra says:

  Hoi Lieve Scarlet,

  De laatste 2 weken ben ik al erg emotioneel, vooral tijdens bepaalde meditaties, ik voel dat er ergens een blokkade / weerstand aanwezig is maar kom er niet achter wat, krijg ook inzicht door van mijn hogere zelf, ik merk ook dat ik veel pijn in mijn handen, voeten en linker heup heb. Ik hoop dat tijdens de volle maan er meer geheeld kan worden zodat ik weer beter in mijn vel zit. Lieve groet

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Ik weet niet helemaal waarom ik deze vraag moet stellen, maar ik voel hem, dus ik stel hem toch: heb je dit al een keer eerder meegemaakt?

   1. Monique Feenstra says:

    Ja klopt, alleen ging het de laatste tijd goed en zo ineens kwam het weer op, het gevoel dat er een emotie is maar niet kan plaatsen, soms een intens verdriet.

 2. Deandrah says:

  Heel mooi geschreven! Ik ontdekte vlak voor deze volle maan, hoe de ‘donkere moeder en of het vrouwelijke donker’, enkel verdonkeremaant blijft als je er licht van buitenaf op laat schijnen. Want bling bling spiegeltjes of reflecties brengen enkel fragmenten van haar onderbewustzijn omhoog. Hierdoor komen er stukjes aan het licht, die zonder totale context meer vragen oproepen. Het innerlijke gouden licht (iets anders dan zonlicht) die in het donker schijnt, stapt over al die spiegeltjes heen, waar de zon juist de spiegeltjes weerkaatst. En in dat weerkaatsen zit dan ook weer verwarring, omdat het Holier thanThou op gaat spelen.

  Het gouden licht gaat niet over aanbidding. De zon wel. Zonaanbidding maakt, dat de zon boven het donker wil uitstijgen. Als die zon dan op het donkere water schijnt, verzwaart dit enkel het donkere water, net zoals zwart de hitte naar binnentrekt. “het is van mij’ , zegt het donkere water. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld, dat dit ‘van mij’, een toe eigening is van een ervaring die zich niet aantrekt van wat anderen vinden. Als het donkere water defensief wordt, dan identificeert het zich met “het is van mij’, en wordt het een boetekleed.

  Langzaamaan begin ik de liefde van de zwarte maan, de heldere maan en het gouden licht te voelen. Het gouden licht van Ik Ben. (en dus niet van de zon, of helios of vesta). Het zwarte water, of donker vrouwelijke of de donkere moeder, kent de pijn van de moeder-man. De gewonde Adam, de vormgever die de ware spirit miste van het leven en dacht, dat door aan zelfaanbidding te doen (self made man), deze ‘schuld’ te kunnen overstijgen van het zware boetekleed.
  Doordat hij zijn zon in zijn eigen vrouwelijke water scheen, maakte hij het zelf zwaar.

  Deze maan heeft ook iets met Aries, de Ram. Niet voor niets sprak Spirit toen Abraham zijn zoon wilde offeren: Ik Ben Die Ik Ben. En werd een ram geofferd i.p.v. een mensenkind. Bound-Aries, grenzen en juist de gebonden ram, het vuur van de zon, vervangen door het gouden licht van Ik Ben Die Ik Ben.

  1. Scarlet says:

   Dankjewel!

   Wat een ontzettend mooi stuk van jou! Zo rakend. šŸ™‚

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.