De werking van citrien

Posted on
de werking van citrien

De kleur van citrien lijkt op de zon en de werking doet ook nog eens aan de zon denken. Deze edelsteen werkt namelijk verwarmend en ontspannend.

Door deze werking worden je zelfvertrouwen en zelfrespect vergroot. Je gaat steeds meer beseffen dat je een individu bent en voor jezelf op mag komen. Hierdoor helpt deze edelsteen je steeds meer ruimte voor jezelf te creëren. Dit geeft je een gevoel van rust.

Door dit proces voel je je steeds beter. Je wordt steeds vrolijker en je angsten worden steeds minder. Hierdoor komt je (verborgen) creativiteit ook weer naar boven. Je wordt weer vitaler en je levenslust komst steeds meer terug.

Daarnaast wordt er van citrien gezegd dat het positiviteit en geluk aantrekt. Dit komt waarschijnlijk omdat je meer open en met een beter gevoel in het leven staat.

De kleur van citrien

Citrien is vaak een doorzichtige steen met een gele kleur. Soms heeft deze edelsteen ook witte stukken. In enkele gevallen is de gele kleur enkel terug te zien als een soort crèmekleurige gloed van de steen.

Werkgebied

Maakt vrolijker, geeft een warm gevoel, zelfvertrouwen, verminderd sombere gevoelens, vergroot het zelfrespect en het individualisme. Helpt bij angsten, onzekerheid en fobieën.

Chakra’s

Deze edelsteen laadt de zonnevlecht weer op en brengt deze chakra weer meer in balans.

Te combineren met

Chrysopraas, aventurijn en bergkristal

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden die vaak iets hebben aan deze edelsteen leeuw, tweelingen en soms ook de ram.

Verzorging

Citrien is een hele makkelijke steen die niet veel verzorging behoeft. Vaak is het een keer in de maand in de volle maan leggen van deze steen dan ook voldoende. Tussendoor kun je hem eventueel afspoelen onder stromend water.

Het enige waar citrien niet heel goed tegen kan is directe felle zonlicht. Daardoor kan deze steen namelijk een beetje verkleuren.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen