De werking van hematiet

Posted on
hematiet

Hematiet is een enorm sterke aardende en ontladende steen. Dit maakt het juist een hele fijne steen voor mensen die het gevoel hebben dat ze zweven en mensen die zich lastig kunnen concentreren.

Hematiet verbindt namelijk je stuitchakra met de aarde en zet je weer met beide benen op de grond. Hierdoor kom je weer meer tot jezelf en voel je je stabieler.
Daarnaast zorgt hematiet er ook voor dat je jezelf ontlaadt. Wat teveel is geef je terug aan de aarde. Hij helpt je op deze manier om dingen makkelijker los te laten. Dit is heel fijn als je veel van anderen overneemt of last hebt van negatieve energie.

Als gevolg van deze werking, zul je merken dat je steeds sterker in je schoenen komt te staan. Je hervindt jezelf en gaat ook steeds meer vertrouwen op jezelf.

Het is ook niet voor niets dat hematiet ook gebruikt kan worden om andere edelstenen te ontladen.

De kleur van hematiet

Deze steen heeft een ijzerachtige kleur. Meestal is hematiet helemaal glad en heeft een mooie glans, maar het komt ook voor dat er een soort aderen door de steen heenlopen.

Het meest kenmerkende aan deze steen is echter niet zijn kleur, maar zijn gewicht. Het is namelijk een vrij zware edelsteen.

Werkgebied

Gronding, zelfvertrouwen en ontlading

Chakra’s

Stuitchakra

Te combineren met

Bergkristal

Sterrenbeeld

Ram en schorpioen

Verzorging

Hematiet heeft niet zo heel veel nodig. Hij ontlaad zichzelf namelijk ook. Als je het gevoel hebt dat je edelsteen toch wat hulp nodig heeft, leg hem dan een nachtje in de volle maan.

Deze edelsteen kan niet goed tegen water, hierdoor kan het namelijk geen roesten. Probeer daarom water te vermijden en als hij toch nat mocht worden, zorg er dan voor dat je hem goed afdroogt.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen