Hematiet: gronding en energie afvoeren

Posted on
hematiet

Hematiet is een enorm sterke aardende en ontladende steen. Dit maakt het juist een hele fijne steen voor mensen die het gevoel hebben dat ze zweven en mensen die zich lastig kunnen concentreren.

Hematiet verbindt namelijk je stuitchakra met de aarde en zet je weer met beide benen op de grond. Hierdoor kom je weer meer tot jezelf en voel je je stabieler.
Daarnaast zorgt hematiet er ook voor dat je jezelf ontlaadt. Het teveel aan energie dat je bij je draagt, geef je terug aan de aarde.
Hij helpt je op deze manier om dingen makkelijker los te laten. Dit is heel fijn als je veel van anderen overneemt of last hebt van negatieve energie.

Hematiet met andere edelstenen combineren

Deze edelsteen kan dan ook heel goed in combinatie met toermalijn gedragen worden. De energieën van deze edelstenen werken namelijk goed samen en samen zijn ze nog sterker in het afvoeren van negatieve energie. In fases dat je overloopt van spanning of je het gevoel hebt dat iedereen tegen je aan het duwen is, kan het helpend zijn op deze twee edelstenen bij je te dragen.

Hematiet en rozenkwarts vormen ook een droomduo. Waar hematiet namelijk energie afvoert, vult rozenkwarts de ruimte die is ontstaan met liefdevolle en zachte energie.
Samen creëren ze dan ook een hele speciale balans.

Als laatste gaat hematiet ook heel goed samen met stenen die je spirituele ontwikkeling ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan seleniet of celestien.
Soms kan je tijdens je spirituele werk merken dat het lastig is om gegrond te blijven. Dan kan de energie van hematiet de uitkomst bieden en daar balans in brengen.

Andere stenen ontladen

Het is dan ook niet vreemd dat deze edelsteen gebruikt kan worden om andere edelstenen te ontladen.
Hematiet verbindt namelijk ook andere edelstenen weer met de aarde, waardoor ook zij de energie die ze opgeslagen hebben kunnen afvoeren.

Dus, wanneer je stenen hebt die niet prettig meer aanvoelen, dan kun je ze eens op/bij een hematiet leggen. De kans is groot dat ze daarna weer heel fijn aanvoelen.
Zeker als je ze daarna ook nog even op een bergkristal of seleniet legt. Die stenen helpen namelijk de energie van andere edelstenen weer aan te vullen/op te laden.

 

Ben je op zoek naar een hematiet om bij je te dragen? Hier kun je een hanger van hematiet vinden.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.