De werking van rozenkwarts

Posted on
De werking van rozenkwarts

Rozenkwarts is een ontzettend liefdevolle steen die volledig op het hartchakra inwerkt. Hij zet deze open, waardoor je veel beter liefde kunt gaan ontvangen. ‘Durf te ontvangen’ zou dan ook zeker de boodschap van deze steen kunnen zijn.

Het is dan ook een hele goede steen voor mensen die al heel goed zijn in het geven van liefde aan anderen, maar het nog lastig vinden om liefde te ontvangen en zich daarvoor open te stellen.
Daarnaast is het ook een goede steen voor mensen die juist voelen dat bij hun het liefde geven geblokkeerd is, want ook dat laat deze edelsteen doorstromen.
Door dit alles, wordt het veel makkelijker om de nukken van andere mensen te accepteren en moeizame relaties in goede banen te leiden.

Buiten dat deze steen dus liefde geven en nemen in balans brengt, activeert hij ook jouw zelfliefde en zelfacceptatie. ‘Je mag van jezelf houden’ is dan ook meestal de tweede boodschap van deze steen. Je mag goed voor jezelf zorgen, want jij bent goed zoals je bent en je bent het waard.

De kleur van een Rozenkwarts

Rozenkwarts is meestal lichtroze, maar kan soms ook iets donkerder qua kleur zijn. Vaak heeft deze steen een mooie glans.

Werkgebied

Liefde, acceptatie, verbinding, zelfliefde, overzicht, orde, geven en nemen, relaties, werkt kalmerend en helpt je met het verwerken van emoties.

Chakra’s

hartchakra

Te combineren met

Bergkristal, amethist, hematiet, angeliet en citrien.

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden die vaak een sterke verbinding hebben met deze edelsteen zijn weegschaal en boogschutter.

Verzorging

Rozenkwarts is een hele makkelijke steen die niet heel veel nodig heeft om goed te blijven werken. Het prettigste is als je deze steen een keer per maand kunt afspoelen met water. Daarnaast kan deze steen zich gemakkelijk opladen aan het licht van de volle maan. Je zou hem tijdens de volle maan dan ook prima in het raamkozijn kunnen leggen.

Het enige waar deze steen niet zo goed tegen kan is fel zonlicht. Daardoor kan deze steen namelijk verkleuren.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen