3 dingen die empathische mensen mogen beseffen

Posted on
Dingen die empathische mensen mogen beseffen

Dingen die empathische mensen mogen beseffen. Als je zeer empathisch bent is een van je grootste valkuilen dat je te veel wilt doen voor een ander. Je wilt simpel weg voorkomen dat een ander zich rot voelt. Jij snapt en voelt namelijk hoe het is om je rot te voelen, want jij kunt je helemaal verplaatsen in een ander.

Ik hoop en denk dat je ondertussen wel zo ver bent dat je weet dat dit niet werkt. Jij mag voor jezelf kiezen en jezelf hoger op je prioriteitenlijstje plaatsen.

3 dingen die empathische mensen mogen beseffen

Er zijn nog een aantal hele belangrijke dingen die je mag beseffen en misschien heb je ze me al eerder horen zeggen, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Je mag ze tot je nemen en in je hart opnemen.

Iedereen heeft een keuze

Iedereen heeft een keuze, net zoals jij ook altijd een keuze hebt. Het is inderdaad niet altijd makkelijk om de keuzes te maken die goed zijn voor jezelf, maar dat neemt niet weg dat je nog steeds verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes. Iedereen heeft dus een eigen keuze en iedereen is belangrijk voor zijn eigen keuzes.

Jij bent dus niet verantwoordelijk voor de keuzes van een ander. Natuurlijk mag je wel aanreiken wat je denkt, voelt en ziet bij iemand. Je mag er ook echt wel zijn voor de mensen waarvan je houdt, maar je mag niet die verantwoordelijkheid overnemen. Eigenlijk kun je dat praktisch gezien niet eens. Je loopt dan alleen maar met het gevoel rond dat jij verantwoordelijk bent en je kunt niet eens echt iets doen.

Het is niet erg om je mobiel uit te zetten

Daarom is het ook niet erg om je mobiel uit te zetten en even niet bereikbaar te zijn. Je bent geen 112 en je bent dus ook geen politie of ambulance. Jij bent jij en het is niet jouw taak of werk om altijd bereikbaar te zijn en klaar te staan.
Zet je mobiel dus eens uit. Even geen appjes en telefoontjes meer ontvangen geeft zoveel rust. Dan kom je ook weer eens echt aan jezelf toe.

Je bent ook lief als je niet met een ander bezig bent

Dat jij lief bent, staat totaal los van wat je voor een ander doet. Jij bent namelijk lief omdat jij jij bent en omdat je goede intenties hebt. Dat is iets anders dan een ander iedere keer de zorgen uit handen nemen.

Je bent dus nog steeds lief als je steeds meer voor jezelf kiest en je schuldgevoelens achter je laat.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.