3 dingen die hsp’ers meer los zouden mogen laten, maar heel lastig kunnen loslaten

Posted on
dingen die hsp'ers meer los zouden mogen laten

Er zijn heel veel dingen die hsp’ers meer los zouden mogen laten, maar juist loslaten is een van die dingen die heel lastig blijkt te zijn als je sensitief bent. Meestal heeft dit er mee te maken dat er te veel gebeurt en je daardoor overprikkeld raakt. Je weet gewoon niet meer hoe je sommige dingen moet aanpakken en wat je precies mag aanpakken.

Het loslaten op zich kan ook heel veel weerstand geven, want dan komt heel leuk het angst voor het onbekende om te hoek kijken. Die roep je onzekerheid er weer bij, waardoor je de energie en de kracht verliest om te doen wat je wilde gaan doen.

Zo kun je cirkels blijven lopen in jezelf en lukt het maar niet om los te laten.

De dingen die hsp’ers meer los zouden mogen laten

Wat anderen doen en laten

Ik weet het, jij voelt en ziet heel goed wat de ander eigenlijk nodig heeft. Dit weet jij gewoon, zelfs als ze het zelf niet eens zien. Het liefst zou je daarom willen ingrijpen. Je zou de ander willen helpen en beschermen. Dat is alleen jou taak niet lieverd.

Hoe graag je het ook wil, een ander zal toch zijn of haar eigen leven moeten leven. Fouten maken en pijn ervaren hoort daar helaas bij. Dat zijn juist de dingen waar we door groeien en ontwikkelen. We leren daar juist van.

Breng je aandacht en focus weer naar jezelf. Kijk weer meer naar wat jijzelf kunt doen om nog gelukkiger te worden en nog meer te groeien. Jij mag namelijk wel jou eigen leven leven. 

De verantwoordelijkheid voor alles

Of het nu op een verjaardag is of op je werk, jij bent niet verantwoordelijk voor alles. Ik weet dat je een oog hebt voor detail en daardoor heel goed ziet wat beter kan en wat ook beter zou moeten. Het is alleen niet altijd je taak om er wat aan te doen.

Focus je weer op de dingen die je wel kunt doen en waar je ook wat aan kan doen.

Alles goed willen doen voor anderen

Je bent zorgzaam en je wilt dingen graag goed doen. Dat zijn hele mooie eigenschappen, maar je kunt er ook te ver in gaan. Het gaat fout als je over je eigen grenzen heengaat in je zoektocht alles goed te doen.

Je kunt ook niet alles goed doen voor iedereen. Iedereen heeft namelijk een eigen mening die vormgegeven is door de manier waarnaar ze naar de wereld kijken. Dit wordt dus een eindeloze opgaven met veel pijn.

Blijf bij jezelf en houd in de gaten wat je echt wilt. Voel je eigen grenzen en blijf daarbinnen werken. 

 

1 Reactie(s)

  1. Nicolle says:

    Bedankt voor al je mooie nieuws brieven❤️

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.