Welke gevoelens van anderen voelen voor empaten onprettig?

Posted on
Gevoelens van anderen die voor empaten onprettig voelen.

Gevoelens van anderen die voor empaten onprettig voelen. Ken je dat? Dat je naast iemand staat en daar een heel onbehagelijk gevoel van krijgt. Je voelt jezelf steeds onrustiger worden dat wordt misschien zelfs zo er dat je het liefst weg zou willen lopen. Het voelt gewoon echt niet goed, maar hoe komt dat? Meestal heeft dit ermee te maken dat je intuïtief voelt dat iemand niet goed voor je is. Je voelt onbewust dat iemand dingen voelt en denkt die niet oké zijn.

Ik weet uit ervaring dat het heel veel helpt als je bewust kunt plaatsen wat je oppikt. Daardoor verdwijnt de onrust en het helpt je om te kiezen wat je gaat doen.
Als jij je in zo’n situatie bevindt helpt het dus ook als je jezelf afvraagt wat je nu precies oppikt van die ander. Dan zul je alleen wel even moeten stoppen met twijfelen aan je ingevingen. Daarnaast moet je ook het idee loslaten dat je iedereen maar leuk en aardig moet vinden, omdat iedereen iets goeds in zich heeft.

Welke gevoelens en gedachtes van anderen voelen voor empaten onprettig?

Om je te helpen met het plaatsen van wat je oppikt, wil ik graag met delen welke gevoelens van anderen zo’n onrust in je systeem kunnen veroorzaken.

Blijf jezelf er wel bewust van dat wat je oppikt misschien helemaal niks met jou te maken heeft en niet naar jou gericht hoeft te zijn. Misschien heeft deze persoon wel ruzie met zijn partner of problemen op zijn/haar werk.
Dit betekent niet dat je je ingeving moet negeren, maar dat je het niet direct op jezelf betrekt. Door voel het goed en vraag aan jezelf of dit iets met jou te maken heeft.

Onzekerheid

Als iemand heel erg onzeker is, dan worden de meeste sensitieve mensen ook ineens heel erg onzeker zonder te weten waarom. Dit geeft natuurlijk heel veel onrust.

Frustratie en boosheid

Als iemand gefrustreerd of boos is, kan dat een gevoel van onrust en met name onveiligheid veroorzaken. Het zet ons namelijk op scherp voor het geval we moeten vluchten.

Dit gebeurt dus ook als de boosheid niet naar jou gericht is, maar naar iemand anders of naar een situatie.

Seksuele gevoelens

Met name vrouwen zullen door deze energie het gevoel hebben dat ze in gevaar zijn. De (onbewuste) angst voor verkrachting of in een hoek gedreven worden speelt op en zet je op scherp.

Besef ook hier weer dat wat de ander voelt misschien helemaal niks met jou te maken heeft. Misschien is de man/vrouw naast je wel opwindende appjes aan het sturen naar zijn/haar partner

Jaloezie

Jaloezie kan voelen als een aanval en alsof je zelf niet goed genoeg bent. Dit kan heel veel onzekerheid triggeren en ook het gevoel dat je niet welkom bent of niet gezien wordt.

Daadwerkelijke slechte intenties

Empaten hebben een hele sterke intuïtie en voelen ook daadwerkelijk aan wanneer iemand slechte intenties heeft. Natuurlijk zul je die mensen niet heel vaak tegenkomen, maar het is wel belangrijk om te beseffen dat deze mensen wel echt bestaan. Dit betekent dat ze dus ook in jouw omgeving voor kunnen komen.

 

Er zullen nog veel meer gevoelens zijn die we aan het rijtje kunnen toevoegen. Als er iets in je opkomt, mag je dat zeker in de reacties delen. 

 

1 Reactie(s)

  1. Madelon says:

    Soms is het wel lastig om altijd te voelen wat andere mensen voelen.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.