4 dingen die je kunt doen om voor jezelf te zorgen

Posted on
dingen die je kunt doen om voor jezelf te zorgen

Dingen die je kunt doen om voor jezelf te zorgen. Dat je voor jezelf moet zorgen, dat zul je vast al wel weten, maar dat blijkt vaak lastiger dan je denkt. De tijd die je voor jezelf vrij maakt, wordt vaak ingepikt door iemand anders die iets van je nodig heeft of door de dingen die nog moeten gebeuren…

Het is niet zo dat anderen mensen het slecht bedoelen als je de tijd voor jezelf innemen of je niet helpen met de dingen die je nog moet doen. Juist niet zelfs, anders zou het een stuk makkelijker zijn om nee te zeggen of om hulp te vragen.

Daarom is het juist belangrijk dat jij zelf de dingen anders aan gaat pakken. Dat je dingen gaat doen om voor jezelf te zorgen en daar echt niks tussen laat komen.
Als je dat ook echt gaat doen, begin dan in ieder geval met deze dingen voor jezelf te doen.

4 dingen die je kunt doen om voor jezelf te zorgen

sporten

Van bewegen krijg je energie en je lichaam heeft het ook nodig om gezond te blijven.

Als je nog nooit gesport hebt, begin dan klein. Begin met wandelen of fietsen en bouw het langzaam op.
Het is niet erg als je geen olympische sporter bent, want je doet dit voor jezelf, voor je eigen gevoel en gezondheid. Houd dat ook voor ogen, want dat helpt je om door te zetten als je het niet meer ziet zitten of als iemand anders er tussen wil komen.

Neem tijd voor je passies

Er zijn van die dingen die je gewoon echt leuk vindt, maar het zijn ook vaak de dingen die aan de kant geschoven worden om tijd vrij te maken voor verplichtingen.
Maak daar maar weer eens echt tijd voor, voor jouw passies en plan ze in in je agenda, zodat je er echt niet meer aan ontkomt.

Misschien is het zelfs verstandig om je op te geven voor een cursus of bijeenkomsten, zodat je jezelf een beetje verplicht voelt om te gaan.

Voeding

Weer terug naar dat gezonde lichaam, maar ook naar een gezonde geest. Je hebt het echt nodig om gezond te eten.

Daarmee bedoel ik niet dat je gelijk alle junkfood moet laten staan, maar dat je er in ieder geval een gewoonte van maakt om vers fruit en veel groentes te eten. Je zult echt merken dat dat een heel groot verschil in hoe je je voelt maakt.

Mediteren

Daarmee bedoel ik niet dat je gelijk de diepte in jezelf moet gaan opzoeken, maar dat je tijd vrijmaakt om jezelf te gaan ontdekken.

Mediteren is een ideale manier om jezelf weer te leren kennen en te ontdekken wat je voelt, vindt en wie je bent.
Daardoor kom je weer stevig te staan en kom je weer in je kracht.

dingen die je kunt doen om voor jezelf te zorgen: maak een lijstje

Maak eens een lijstje aan de hand van deze 4 dingen die je kunt doen om voor jezelf te zorgen. Schrijf daarin maar op wat jij kunt en gaat veranderen in je leven om nog beter voor jezelf te gaan zorgen.

Schrijf die dingen ook gelijk op in je agenda!

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.