5 dingen waar jij je bewust van mag worden

Posted on
dingen waar jij je bewust van mag worden

In dit artikel gaan we 5 keer omdenken. Dit zijn 5 dingen waar jij je bewust van mag worden, omdat dat je leven makkelijker maakt.

Eigenlijk ben je namelijk te streng voor jezelf. Je legt jezelf regels op die je niet helpen en je juist ontzettend veel energie kosten. Daar gaan we vandaag iets aan veranderen. Al is het alleen maar dat jij jezelf bewust wordt van het feit dat het anders mag en kan. Jij mag jezelf meer vrijheid gunnen.

dingen waar jij je bewust van mag worden

1. Het is oké om gewoon thuis op de bank mag zitten

Je mag gewoon thuisblijven en niks doen in plaats van mee te gaan naar een verjaardag. Je mag gewoon nee zeggen en niet mee gaan met je vrienden of familie omdat je even behoefte hebt aan niks.

2. Soms is mediteren belangrijker dan sporten en het huishouden

Je kunt eindeloos doorgaan en sporten, bewegen en voor je lichaam zorgen. Dat is soms ook makkelijker, omdat de resultaten tastbaarder zijn, maar je mag soms ook even alleen voor je mind zorgen. Mediteren is soms belangrijker dan sporten en belangrijker dan het huishouden.

3, Niemand heeft echt iets over jou te zeggen

Iedereen heeft een mening en een oordeel. Dat is helemaal prima. We gebruiken onze oordelen namelijk om ons leven in te delen en begrijpbaar te maken voor onszelf. Het is dan ook helemaal niet erg als iemand anders een oordeel over ons heeft. Ze geven ons op die manier alleen maar een plaats in hun wereld. Dat zegt niks over jou. De enige die echt wat over jou te zeggen heeft ben jijzelf.

4. Je mag tijd voor jezelf nemen als je een relatie hebt

Een relatie of vriendschap hebben betekent niet dat je continu bij elkaar moet zijn. Je mag nog steeds alleen willen zijn. Sterker nog het is heel belangrijk om alleen te zijn, zelfs als je een relatie hebt. Dat zorgt er namelijk voor dat je bij jezelf blijft en jezelf voelt, waardoor je door kunt groeien.

5. Het is jouw taak om voor jezelf te zorgen

Jij bent je eigen verantwoordelijkheid. Jij bent dan ook degene die echt voor jou moet zorgen. Het is jouw verantwoordelijkheid dat je de keuzes maakt die werkelijk bij je passen. Jij mag je eigen behoeftes en verlangens vervullen. Jij mag liefdevol en warm voor jezelf zorgen.

Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat je alles uit jezelf haalt en jezelf bent.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.