3 manieren om leven met hooggevoeligheid makkelijker te maken

Posted on
manieren om leven met hooggevoeligheid makkelijker te maken

Manieren om leven met hooggevoeligheid makkelijker te maken. Leven met hooggevoeligheid is niet altijd even makkelijk, omdat je snel te veel prikkels binnenkrijgt. Dan word je moe, kun je gefrustreerd raken en kun je verdrietig worden.

Als je hooggevoelig bent, vragen je lichaam, geest en ziel dan ook van je dat je goed voor jezelf zorgt. Dat betekent dat je de dingen soms net even anders moet aanpakken dan de meeste mensen dat doen.
Dit zijn 3 van die dingen. Als je deze dingen dan ook in je leven toepast, zul je op een hele simpele manier je eigen leven makkelijker maken.

Manieren om leven met hooggevoeligheid makkelijker te maken

Ga naar de winkels op de momenten dat er weinig mensen zijn

In een supermarkt kan zoveel onrust hangen. Zeker als net iedereen gehaast is en zich staat de irriteren aan de rij bij de kassa.
Ook voor hooggevoelige mensen is dit niet fijn, maar er zijn ook momenten dat het een stuk rustiger in de winkels.

Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat ze net opengaan of juist ‘s avonds tegen sluitingstijd, maar ook op de tijden dat de meeste mensen eten, is het lekker rustig.
Natuurlijk geld dit niet alleen voor de supermarkt, maar ook voor alle andere winkels.

Ga lekker op tijd slapen en begin eerder dan anderen

Mijn opa zei altijd: de uren die je slaapt voor 12 uur ‘s nachts, zijn het meest waardevol en zelf ervaar ik dat ook zeker zo.
Als dan lekker op tijd gaat slapen, kun je ook eerder opstaan. Vaak is het in huis dan nog rustig, maar ook buiten is het stiller.

Dit geeft je een heel goed en sereen gevoel. Een ideale start van de dag.

Je kunt er vervolgens ook voor zorgen dat je als eerste op je werk bent, waardoor je daar de hele dag een stuk stabieler en meer geconcentreerd zult zijn.

Zorg voor een stukje natuur om je heen

Zet een plant op je bureau of breng bloemen in huis. De natuur brengt rust en zeker met hsp’ers doet het iets speciaals.
Het is zonde om daar geen gebruik van te maken, dus zorg voor zoveel mogelijk dieren en planten om je heen.

Leesstip: hooggevoeligheid, hoogsensitiviteit en hooggevoelig zijn 

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.