3 tips om voor jezelf te zorgen op een makkelijke manier

Posted on
tips om voor jezelf te zorgen

tips om voor jezelf te zorgenDeze drie tips om voor jezelf te zorgen zijn gemakkelijk in je dagelijks leven toe te passen. Het is juist zo belangrijk om voor jezelf te zorgen. Dat zorgt namelijk voor je eigen geluk, voor je innerlijke rust en geeft je de kracht om je doelen te bereiken.

1. Neem elke ochtend een moment om in contact met jezelf te komen

Of je het nu doet zodra je wakker wordt of als je je tanden poetst. Neem elke ochtend een moment om in contact te komen met jezelf.
Als je alleen al deze tip van de tips om voor jezelf te zorgen opvolgt, ga je grote verschillen merken. Juist omdat je nu niet gelijk op gaat in de sleur van het dagelijkse leven, maar de tijd neemt voor jezelf, ga je de dag heel anders in.

Je kunt het beste in contact komen met jezelf door elke ochtend bewust je lichaam te voelen. Voel bijvoorbeeld eens bewust hoe je voeten op de grond staan. Check of je ergens spanning in je lichaam voelt en neem een moment om je ademhaling lekker diep en langzaam te maken.
Sta vervolgens eens even stil bij hoe je jezelf voelt. Voel je bepaalde emoties of hoe is je gevoel in zijn geheel (je gemoedstoestand). Hier bewust van zijn, maakt een wereld van verschil.
Als laatste check je je eigen gedachtes. Laat je even niet mee voeren met de stroom gedachtes, maar sta bewust stil bij de onderwerpen waar je aan denkt.

2. Geef je grenzen aan

Het wordt zo vaak gezegd, maar toch is het zo lastig om gewoon te doen. Het is gewoon belangrijk om je grenzen aan te geven. Durf ‘nee’ te zeggen, te stoppen als je niet de zin of energie hebt om door te gaan en neem niet alles bij iedereen uit zijn handen.
Je kunt dit het beste jezelf aan leren door twee simpele oefeningen in ieder geval toe te gaan passen:

Bewust tegen jezelf zeggen dat je ‘nee’ mag zeggen en bewust blijven checken of je niet je eigen grenzen hebt bereikt. Stel jezelf de volgende vragen dan ook: ‘is dit mijn grens?’ en ‘wil ik dit wel?’.
Jezelf hier steeds bewuster van maken scheelt al heel veel.

Begin daarnaast met kleine onbelangrijke dingen je grenzen aan te geven. Dingen waarvan je weet dat het eigenlijk geen verschil maakt, maar wat wel goed is om ‘nee’ bij te zeggen. Door klein te beginnen bouw je vanzelf door naar de kracht om ook tegen grotere dingen nee te zeggen.

3. De laatste tip van de tips om voor jezelf te zorgen: wees eerlijk naar jezelf

Dit is voor veel mensen misschien een hele vreemde tip. Je kunt toch niet liegen tegen jezelf? O jawel, dat kun je juist heel makkelijk. Je ontkent namelijk heel vaak je eigen gevoelens en probeert jezelf om te denken. Als je iets niet fijn vind, dan verzin je allemaal redenen waarom het wel fijn is. Je zet jezelf onder druk om het wel leuk te vinden. Uiteindelijk accepteer je dit van jezelf vaak en onderdruk je je werkelijke gevoel.
Dit is misschien niet hetzelfde als liegen, maar het is ook niet eerlijk.

Wees daarom eerlijk over je eigen mening en gevoel naar jezelf. Je hoeft er niet gelijk iets aan te doen als je iets niet fijn vindt, maar je mag het wel bewust weten zonder ertegen te vechten.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.