Dromen dat je moet vluchten

Posted on
dromen dat je moet vluchten

Dromen dat je moet vluchten. Wat betekent het als je droomt dat je moet vluchten? De algemene betekenis van deze dromen is dat je je niet prettig of veilig voelt in je leven.

Het is dus meestal een signaal dat het niet goed gaat. Het is je te veel aan het worden. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je te veel hooi op je vork neemt of omdat je mensen om je heen hebt die je niet kan vertrouwen.

Dromen dat je moet vluchten: dromen dat je achtervolgd wordt

Wanneer je droomt dat je achtervolgd wordt door andere mensen, bijvoorbeeld omdat ze je iets aan willen doen, dan is dit het teken dat je (onbewust) niet iedereen in je omgeving vertrouwt.

Dit is een signaal dat het tijd is om bewust afstand te gaan gaan nemen van sommige mensen, omdat ze je meer energie en geluk kosten dan goed is.

Als je niet ziet wie je achterna zit

Als het echter iets achter je aan zit dat niet menselijk of natuurlijk is, dan gaat het meestal over je eigen verleden die je niet los kunt laten. Er blijft iets terugkomen wat niet fijn of prettig is.
Dit wordt extra bevestigd als er mensen uit je verleden in je droom aanwezig zijn of als de droom zich afspeelt in een tijdperk uit het verleden.

Wanneer je moet vluchten voor natuurrampen of andere situaties

Als het eerder een natuurramp is of een ander soort situatie waar je voor moet/wilt vluchten, dan wijst deze droom erop dat het meer je leven als geheel is waar jij je niet lekker bij voelt. De kans is groot dat je dus inderdaad te veel hooi op je vork hebt genomen of zelf te veel mensen wilt pleasen.

Het kan daarnaast ook zo zijn dat je nog met onverwerkte emoties rondloopt die graag je aandacht willen. Dit is meestal het geval als er veel water in deze droom voorkomt.