Dromen over een begrafenis

Posted on
dromen over een begrafenis

Dromen over een begrafenis. Wat betekent het als je droomt over een begrafenis? In de meeste gevallen staat een begrafenis symbool voor het loslaten van het oude.

Zo kan het zijn dat je eindelijk een oude emotie verwerkt hebt, maar bijvoorbeeld ook dat je een oud patroon losgelaten hebt. Daarnaast kan het ook zijn dat je het verbreken van een relatie verwerkt hebt, een persoon losgelaten hebt of juist de situaties achter je gelaten hebt.
Deze betekenis gaat met name op als je droomt dat er iemand anders begraven wordt. Als je de persoon kent die begraven wordt, kun je jezelf afvragen voor welke oude stuk deze persoon symbool kan staan.

Dromen over een begrafenis: als je zelf begraven wordt

Droom je over je eigen begrafenis? Dan is dat een teken dat je aan het vluchten bent. Het is tijd om jezelf onder ogen te komen en je gedachtes en emoties te herkennen.

Je kunt en bepaalde situaties niet meer vermijden en het is tijd dat je de confrontatie aangaat, anders kost het je te veel.

Angst voor de dood

Aan de andere kant kan een droom over een begrafenis ook staan voor je eigen angst voor de dood. Misschien is een familielid ziek of net overleden, dan verwerk je ook deels op deze manier.

Het kan ook zijn dat er voor de rest totaal niks aan de hand is. Deze angst kan namelijk ook getriggerd worden  door een gesprek dat je gehoord hebt of een film die je gezien hebt. Daar is niks ergs aan, maar het kan dus wel resulteren in deze (vervelende) droom.

Is het doodgaan of de dood zelf duidelijker aanwezig in je droom? Kijk dan even wat dromen over de dood betekenen.

 

5 Comments

 1. Gonnie says:

  Ik droomde dat ik levend verbrand werd. Gecremeerd en wachten in een stoeltje voor de deur naar de oven. Soort van attractie Efteling zo.n deur en stoel. Ik moest zelf aangeven dat ik gecremeerd wilde worden..weet niet of ik ziek was in droom. Neefje koos met mij mee. Zoons niet en andere fam ook niet .ik ging door de eerste oven maar stuurde t stoeltje verkeerd dus t moest over.tot 2x toe.
  De keer dat t goed leek te gaan ging ik over een 8 baan , buiten langs en kwam weer bij t begin voor de deur van de oven uit.
  Op mijn telefoon was een app gekomen van zeer speciale vriend of t gebeurd was. Ik zie mijn zoon antwoorden en die dierbare vriend voor t raam staan. Ik nam nog x afscheid van kinderen en zei doe vriend de groetjes . Toen viel foon uit , want r was al doorgegeven dat ik niet meer leefde..
  Weer stond ik in de rij voor de deur naar de oven…. Met voor mij een doodskist
  De deur ging open , kist ging erin en zag de vlammen.

  Later ging ik erin en werd wakker..

 2. Yasiera Oppier says:

  Ik droomde dat ik en mijn vriend in mijn oude huis waren ( waar ik met mijn ouders vroeger woonde) En hij wilde mij in elkaar slaan want we hadden ergens ruzie over. Ik had opeens een pistool en ik stond in mijn zusjes oude kamer en toen kwam hij binnen en toen schoot ik hem neer en was hij dood. Ik was met nog een andere jongen, maar die liep een beetje als een schaduw achter mij. Ik weet ook niet wie het was. Ik heb die persoon ook niet kunnen zien, maar hij liep wel op dat moment bij me. En toen op een gegeven moment ging ik terug naar die kamer waar hij lag en leefde hij opeens weer. En toen zag hij eruit als mijn zusje, maar hij moest het wel voorstellen…. Toen wilde ik hem helpen lopen, want dat lukte eerst niet, en daarna wel. Ik ging de schot wonden in zijn borst en buik goed afdekken zodat er niet te veel bloed uit hem kwam. Vanaf dat moment zag hij er gewoon weer uit als zichzelf. En daarna waren we opeens in het huis waar ik nu woon. Toen wilde ik naar de eerste hulp met hem. Alleen iedereen wist dus al dat hij neer geschoten was. Een ex van hem werd daarvan beschuldigd, een “felicia” ( geen van zijn exen heet zo) Op tv zag je dat dus allemaal en ook bloemen die voor hem waren neergelegd bij zijn kist. En daarna zag je dus dat ze die bloemen gingen opruimen omdat hij nog leefde. En ik wilde naar de eerste hulp met hem voor die wonden, omdat ik dacht dat hij anders als nog dood zou gaan. Maar hij deed zo makkelijk er over, hij wilde gewoon nog broodjes eten thuis en bleef naar de tv kijken, waarop je zijn kist zag en zijn ex. Op dat moment was mijn moeder mij aan het troosten. Ik voelde me zo schuldig toen ik wakker werd..

  1. Scarlet says:

   Deze droom gaat erover dat je merkt dat hij aan het veranderen is, maar ook vasthoudt aan oude patronen.
   Je zoekt eigenlijk naar een manier om daar goed mee om te gaan en zoekt in je relaties en je verleden (onbewust) naar de beste manier om met hem samen te zijn.
   Dat lukt nog niet helemaal en je gaat er eigenlijk ook een beetje in heen en weer.

 3. Shirley says:

  Mijn droom begon met dat er sneeuw en ijs lag, samen met mijn zus en een vriendin gingen we schaatsen, ik kom in mijn droom goed schaatsen wel op een relaxte manier.. er kwam een snelle schaatser langs.. vervolgens kwam mijn zus dat ze de schuur van mijn ouders die opeens van het huis verplaatst was dat ze die ging opruimen een deel had ze al gedaan…
  Vervolgens ging mijn droom dat ik een begrafenis had volgens mij van mijn oma voor de tweede keer alleen dan wel helemaal goed.. ik zat op de bank en vond het fijn alleen was ik een beetje afstandelijk omdat ik zoiets had ik heb al verdriet gehad ik wil dit niet nog een keer.. mijn oom en tante zeiden ook het hoeft niet je hoeft geen verdriet te hebben logisch het is zo lang geleden je hoeft het niet weer naar boven te halen.. ik zag een lichtbruine kist.. ik vond het wel mooi

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je dingen uit het verleden opnieuw een plekje aan het geven bent in jezelf.
   Van het loslaten van het huis van je ouders tot loslaten van de mensen van vroeger of het verwerken dat de band die je met mensen gehad hebt veranderd is.

Leave a comment

Your email address will not be published.