Dromen over een begrafenis

Posted on
dromen over een begrafenis

Dromen over een begrafenis. Wat betekent het als je droomt over een begrafenis? In de meeste gevallen staat een begrafenis symbool voor het loslaten van het oude.

Zo kan het zijn dat je eindelijk een oude emotie verwerkt hebt, maar bijvoorbeeld ook dat je een oud patroon losgelaten hebt. Daarnaast kan het ook zijn dat je het verbreken van een relatie verwerkt hebt, een persoon losgelaten hebt of juist de situaties achter je gelaten hebt.
Deze betekenis gaat met name op als je droomt dat er iemand anders begraven wordt. Als je de persoon kent die begraven wordt, kun je jezelf afvragen voor welke oude stuk deze persoon symbool kan staan.

Dromen over een begrafenis: als je zelf begraven wordt

Droom je over je eigen begrafenis? Dan is dat een teken dat je aan het vluchten bent. Het is tijd om jezelf onder ogen te komen en je gedachtes en emoties te herkennen.

Je kunt en bepaalde situaties niet meer vermijden en het is tijd dat je de confrontatie aangaat, anders kost het je te veel.

Angst voor de dood

Aan de andere kant kan een droom over een begrafenis ook staan voor je eigen angst voor de dood. Misschien is een familielid ziek of net overleden, dan verwerk je ook deels op deze manier.

Het kan ook zijn dat er voor de rest totaal niks aan de hand is. Deze angst kan namelijk ook getriggerd worden  door een gesprek dat je gehoord hebt of een film die je gezien hebt. Daar is niks ergs aan, maar het kan dus wel resulteren in deze (vervelende) droom.

Is het doodgaan of de dood zelf duidelijker aanwezig in je droom? Kijk dan even wat dromen over de dood betekenen.

 

1 Comments

 1. Gonnie says:

  Ik droomde dat ik levend verbrand werd. Gecremeerd en wachten in een stoeltje voor de deur naar de oven. Soort van attractie Efteling zo.n deur en stoel. Ik moest zelf aangeven dat ik gecremeerd wilde worden..weet niet of ik ziek was in droom. Neefje koos met mij mee. Zoons niet en andere fam ook niet .ik ging door de eerste oven maar stuurde t stoeltje verkeerd dus t moest over.tot 2x toe.
  De keer dat t goed leek te gaan ging ik over een 8 baan , buiten langs en kwam weer bij t begin voor de deur van de oven uit.
  Op mijn telefoon was een app gekomen van zeer speciale vriend of t gebeurd was. Ik zie mijn zoon antwoorden en die dierbare vriend voor t raam staan. Ik nam nog x afscheid van kinderen en zei doe vriend de groetjes . Toen viel foon uit , want r was al doorgegeven dat ik niet meer leefde..
  Weer stond ik in de rij voor de deur naar de oven…. Met voor mij een doodskist
  De deur ging open , kist ging erin en zag de vlammen.

  Later ging ik erin en werd wakker..

Leave a comment

Your email address will not be published.