Dromen over vampieren

Posted on
Dromen over vampieren

Dromen over vampieren. Wat betekent het als je droomt over deze bloedzuigende wezens? Meestal zijn vampieren in je dromen een waarschuwingssignaal.

De meest voorkomende betekenis van deze dromen is dat er een of meerdere mensen in je leven zijn die te veel gebruik van je maken. Het begint erop te lijken dat er misbruik van je gemaakt wordt. Dit kost je letterlijk te veel energie en tijd. In die vorm is deze persoon dus een vampier.

Dromen over vampieren: wanneer je aangevallen wordt in je dromen

Kijk eerst even bij de betekenis van dromen waarin je aangevallen wordt.

Wanneer je in je droom aangevallen wordt door een vampier, dan is dat een teken dat je te maken hebt met zeer schadelijke personen in je leven.
De kans is groot dat ze een bepaalde charme hebben waardoor ze vaak veel voor elkaar krijgen, maar je begint nu te voelen dat deze persoon toch niet zo goed voor je is. Misschien heb je in het contact met deze persoon ook wel steeds meer het gevoel dat het niet klopt en dat deze persoon niet helemaal eerlijk of zichzelf is.

Wanneer je verleid wordt door een vampier

Naast deze betekenis kunnen dromen over vampieren ook ons verlangen naar sensualiteit en intimiteit symboliseren.

Dit is met name het geval als je droom gewoon leuk is en er geen echte vervelende dingen in gebeuren. Waarschijnlijk heb je de behoefte aan een beetje inzet van je partner op seksueel gebied. Of je verlangt juist naar een nieuwe liefde om mee te genieten.

In deze droom ben je dus ook je eigen sensualiteit en seksualiteit aan het ontdekken. Je wilt met meer zelfvertrouwen jouw sensuele kant naar buiten toe laten zien. Daar ben je in deze droom mee aan het oefenen.

 

Een droom over vampieren kan dus een waarschuwingssignaal zijn, maar ook een uiting van het verlangen naar meer spanning en sensualiteit.