6 edelstenen waar je energie van krijgt

Posted on
edelstenen voor meer energie

Wil je bruisen van energie? Dit zijn zes edelstenen die energie geven danwel voorkomen dat je energie onverhoopt weglekt.

Edelstenen voor meer energie

Citrien

Je voelt bijna de zon schijnen als je naar citrien kijkt. De steen zou dan ook één van de beste energiegevers zijn. Dat maakt dat deze edelsteen dan ook bovenaan ons lijstje staat van edelstenen waar je energie van krijgt.

Het verhaal gaat dat citrien het vermogen heeft om het evenwicht in de Solar Plexus ofwel zonnevlecht te herstellen.

Wanneer dit energiecentrum geblokkeerd of uit balans is, kun je je lusteloos of moe voelen. De zonnevlecht is namelijk het krachtchakra in je lichaam. Voor meer energie kun je citrien iets boven je navel, net onder je ribbenkast dragen.

Turkoois

Door turkoois te dragen zul je je minder moe voelen in stressvolle situaties en in contact met mensen die je doen twijfelen aan jezelf. Je kunt de steen ter hoogte van je keelchakra dragen.

Granaat

Granaat heeft een positief effect op de levenskracht die onophoudelijk door ons lichaam stroomt. Dit heeft niet alleen invloed op je energieniveau, maar ook op gevoelens van geluk, vreugde en gelukzaligheid. Je legt de steen hiervoor het beste op je wortelchakra.

Zonnesteen

De naam van deze steen spreekt tot de verbeelding. Net als het stralende licht van de zon draagt hij bij aan positiviteit in je leven. De zonnesteen zal letterlijk je leven verlichten en je een energieboost geven.

Dat doet de steen vooral in situaties waarin veeleisende of negatieve personen je uitputten. Ontdek zelf wat de zonnesteen in deze situaties voor je kan doen. Je kunt de steen ter hoogte van je zonnevlecht dragen of bij je tweede chakra neerleggen. Dit bevindt zich ter hoogte van je heiligbeen.

Pyriet

Pyriet is een steen met een krachtige uitstraling door de hoekige vormen en door het vaste, ondoorschijnende karakter. Door zijn kleur doet hij een beetje denken aan goud.

De steen zou niet zozeer energie geven, maar vooral het weglekken van energie voorkomen. Er wordt gezegd dat de hoekige vormen werken als een energetisch schild dat voorkomt dat je energie verliest. Daardoor zul je je minder moe voelen.

Om zijn beschermende effect uit te oefenen, kun je pyriet het beste ter hoogte van je zonnevlecht moeten dragen.

Robijn

Voel je je futloos of uitgeblust? Kijk dan eens wat robijn voor je kan doen. Deze steen kan je helpen om emotionele blokkades op te ruimen en daarmee je energieniveau te herstellen. Emotionele blokkades laten namelijk energie weglekken.

Om de steen zijn werk te laten doen, kun je hem het beste op je hartchakra of wortelchakra plaatsen. Je wortelchakra zit net onder je stuitje. Je kunt de steen daar neerleggen terwijl je op je buik ligt.

Voor je hartchakra kun je de steen in de vorm van edelsteen hangers bij je dragen ter hoogte van je hart in het midden van je borst. Daar bevindt zich je hartchakra, dat verbonden is met je emoties.

Robijn helpt ook om te aarden en om je levenskracht te laten stromen. Ook op deze manier draagt de steen bij aan meer energie.

Leestip: spirituele tips om meer energie te krijgen.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.