Een spelletje voor hooggevoelige kinderen

Posted on
spelletje voor hooggevoelige kinderen

spelletje voor hooggevoelige kinderenHet is weer echt vakantietijd en je hebt meer tijd om met je kinderen door te brengen. Dat is een ideaal moment om leuke spelletjes met je kinderen te spelen die ze helpen zichzelf te ontwikkelen, daarom heb ik een spelletje voor hooggevoelige kinderen die ik graag met je wilt delen.

Een spelletje voor hooggevoelige kinderen: hoe voelt hij/zij zich

Een van de grootste valkuilen van hooggevoelige mensen en ook kinderen is dat ze de emoties en gevoelens van anderen overnemen zonder zich daar bewust van te zijn. Als ze zich echter al bewust zijn van wat anderen voelen, kunnen ze dit veel sneller herkennen in zichzelf, want ze voelen wat de ander voelt in zichzelf.

Een leuk spelletje wat hierbij kan helpen is : hoe voelt hij/zijn zich?

Dit zou je al in de auto kunnen spelen of op straat en iedereen kan meedoen. Kies gewoon een persoon uit en stel de vraag: hoe voelt hij zich?
En vertel vervolgens allemaal welk gevoel jullie erbij hebben.
Je weet of je het goed hebt als je allemaal hetzelfde hebt.

Een extra uitdaging in dit spelletje is natuurlijk het benoemen van een gevoel/emotie. Je woordenschat gaat hierdoor dus alleen maar groeien en dat helpt iedereen weer om zich beter te kunnen uiten.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.