Zelfverzorging is zelfwaardering

Posted on
zelfwaardering

zelfwaarderingZelfwaardering is heel belangrijk als je jouw zelfvertrouwen wilt laten groeien. Eigenlijk is de weg naar zelfvertrouwen namelijk de volgende:

1. zelfacceptatie
2. zelfwaardering
3. zelfliefde
4. zelfvertrouwen

Zelfwaardering is dus echt wel een nodig om een goede basis voor je zelfvertrouwen te creƫren. Daarom wil ik het graag met je hebben over de basis van zelfwaardering: het verzorgen van jezelf.

Iemand die zichzelf waardeert is namelijk ook iemand die zichzelf verzorgt. Iemand die zichzelf niks waard vindt, zal dus ook veel minder snel tijd en aandacht aan zichzelf besteden en daardoor zichzelf minder goed verzorgen.
In zo’n situatie is het voor iemand vaak genoeg om gewoon schoon te zijn, schone kleren aan te hebben (en een beetje make-up op te hebben).
Zichzelf laten verwennen door een massage te boeken of naar de manicure of pedicure te gaan of iets leuks voor zichzelf te doen of kopen, gebeurt eigenlijk amper.
Gezond eten is vaak te tijdrovend en blijft vaak ook achterwegen.

Zo bouw je je zelfwaardering op door zelfverzorging

Begin dus na het lezen van dit artikel ook met het beter verzorgen van jezelf. Bepaal dan ook nu eerst een of twee dingen die je makkelijk kunt veranderen, zonder te veel inspanning, om beter voor jezelf te zorgen.
Misschien begin je met wat je eet, misschien met je kleding of make-up of misschien koop je toch dat lekkere parfum.

Het maakt niet uit, maar kies wel een paar dingen waar je mee kunt beginnen. Als dat een gewoonte is geworden dan kun je weer een stapje verder gaan met je zelfverzorging.
Op een gegeven moment zul je ook merken dat je jezelf hierdoor echt een stuk beter gaat voelen. Je verdient het ook, deze verzorging.
Dan ga je jezelf waarderen en dat heb je nodig.

zelfverzorging als vlucht

Natuurlijk kan het verzorgen van jezelf ook een vlucht zijn om je onzekerheid te blijven onderdrukken. Dat is een stukje waar je dus op mag blijven letten.
Je doet deze dingen omdat jij jezelf waardeert, niet om aan je onzekerheid te ontsnappen. šŸ˜‰

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.