Energetische verbindingen verbreken

Posted on
energetische verbindingen verbreken

Energetische verbindingen verbreken, hoe doe je dat? Meestal is het juist fijn om met iemand verbonden te zijn, maar als iemand je negatief beïnvloedt, is het tijd om jezelf los te maken.

Jezelf verbinden doe je eigenlijk al in ieder gesprek. Dat is heel normaal. Onbewust lees je ondertussen iemands lichaamstaal en luister je naar wat de ander zegt. Daarnaast verbind je jezelf dus met de ander en dit alles bij elkaar zorgt dat je een bepaald gevoel krijgt bij deze persoon en de situatie.

Bij korte gesprekken of snelle contacten is deze verbinding zo verbroken. De enige uitzonderingen hierin zijn de mensen die iets van je nodig hebben of je echt niet mogen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die jaloers op je zijn of zo moe zijn dat ze op jouw energie teren. Dit zijn ook gelijk energetische verbindingen die je wilt verbreken.

Als je lang en veelvuldig contact hebt met iemand, wordt de verbinding die je met deze persoon hebt alleen maar sterker. Elke keer wordt het energiekoord dat jullie delen groter, waardoor jullie steeds meer aan elkaar kunnen geven. In een liefdesrelatie gebeurt dit bijvoorbeeld vaak en dat is alleen maar fijn. Als jullie relatie voorbij is, dan is deze sterke verbinding minder fijn. Je blijft dan bijvoorbeeld aan iemand denken terwijl je dat helemaal niet wilt. Daarnaast kan je ex deze verbinding gebruiken om je (on)bewust pijn te doen door heel slecht over je te denken. Daardoor krijg jij namelijk negatieve energie in je aura door die verbinding, waardoor je je slecht gaat voelen.

Energetische  verbindingen verbreken: hoe weet je of je last hebt van een negatieve verbinding?

Natuurlijk verschilt wat je ervaart per verbinding, maar als iemand negatieve energie naar je toestuurt, dan ervaar je meestal deze dingen:

 • vermoeidheid
 • iemand die je niet mag blijft maar in je gedachtes spelen
 • je twijfelt of je diegene wel goed behandeld hebt
 • Ineens voel je je somber zonder aanleiding
 • je hebt gevoelige tanden
 • er gaat van alles fout
 • je hebt last van je onderrug en/of nek
 • je twijfelt ineens aan jezelf en je eigen kunnen (meer dan normaal)

Energetische verbindingen verbreken

Een energetische verbinding verbreken gaat het allermakkelijkste als je weet van wie jij je wilt losmaken. Dit mogen zelfs meerdere personen zijn. Vraag je dus als eerste af van wie jij jezelf wilt losmaken en laat je gewoon in je opkomen wat er in je opkomt. Je eerste reactie is namelijk bijna altijd de juiste.

Stel je vervolgens het verbindende energiekoord tussen jou en de ander(en) voor en geef die een passende kleur vanuit je gevoel. Stel je voor dat je dit koord doorknipt met een grote schaar. Visualiseer dat beide helften van het koord zich terugtrekken naar de bijbehorende persoon en zie de aansluitingspunten ook helen.
Hierna plaats je een grote glazen wand tussen jou en de ander, zodat dit niet nogmaals terug kan komen.

Als afsluiting verbind jij jezelf met boven door je te visualiseren dat daar een sterke energetische verbinding mee ontstaat en neem je een momentje om jezelf te aarden.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

4 Reactie(s)

 1. Martina says:

  Ik kan niet zelf de energetische negatieve verbinding breken. Zou u mij aub willen en kunnen helpen hiermee?

  1. Scarlet says:

   Vaak kun je het inderdaad ook zelf proberen in bijvoorbeeld meditaties of andere technieken. Vaak zijn daar al hele goede dingen op YouTube van te vinden.

 2. Rika says:

  Ik wil de energetische verbinding met mijn ex verbreken. Door meditatie verbreekt dit helaas niet. Andere techniek, maar waar moet ik dan aan denken?
  Hopelijk wil en kun je mij helpen?

  1. Scarlet says:

   Dan kom je vaak bij cord-cutting uit, maar het is vaak aan te raden om daar heel voorzichtig mee te zijn, omdat het impactvol kan zijn.
   Daarom doe ik dit zelf niet, maar vaak kom je met wat Googlen wel iemand tegen die het doet. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.