De energie van vandaag: drukte

Posted on
drukte

Soms ben je ineens overprikkelt, zeker als er drukte om je heen is. Het kan gebeuren voor je het door hebt of je voelt het wel aankomen, maar je kunt het niet meer tegenhouden. Op de rem trappen is ook niet altijd even makkelijk.

Vandaag gebeurt er veel om je heen, het is druk, en daar kun je zowel lichamelijk als in je gevoel last van hebben.

Hoe ga jij om met drukte?

Wat doe jij als het druk om je heen is? Trek je jezelf terug of focus je jezelf juist heel erg op anderen? En hoe ga je om met je grenzen?

Het is niet erg als je een keertje overprikkelt raakt. Dat maakt je weer bewust van je grenzen en ook van jezelf.

Loop daarom niet te veel te piekeren over dat het fout gegaan is en hoe je je daardoor voelt, maar onderzoek waar het fout gegaan is en hoe je dat de volgende keer kunt voorkomen.
Met vallen en opstaan, door fouten te maken, leer je jezelf kennen en leer je ook steeds beter om te gaan met je eigen gevoeligheid. Je leert je eigen grenzen kennen.
Vanuit daar kun je je leven zo gaan inrichten dat het beter bij je past en kun je ook steeds beter voor jezelf gaan zorgen.

Blijf je grenzen testen

Grenzen kunnen veranderen. Als je zelf groeit, groeien je grenzen en wat je aan kunt met je mee. Daarom is zo’n dag als vandaag nodig, zodat je jezelf weer bewust wordt van jezelf en van je grenzen.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.