Het is niet erg om trots te zijn op jezelf

Posted on
trots zijn op jezelf

Trots zijn op jezelf. Het is niet erg om trots te zijn op jezelf. Het is niet erg om trots te zijn op iets wat je bereikt hebt. Ik weet het, het voelt misschien heel erg raar om gewoon blij te zijn met jezelf. Ik bedoel, iets bereiken is toch normaal? En trots zijn geeft zo’n raar gevoel in je maag.

Trots zijn op jezelf is niet egoïstisch

Er hangt taboe op trots zijn op jezelf. Als je uitspreekt dat je trots bent, heeft iedereen daar vaak wel wat van te zeggen en ze kijken je misschien wel aan alsof je gek bent.

Dat komt omdat trots zijn op jezelf verward zijn met egoïstisch zijn.

Het maakt de ander onzeker

Wat er eigenlijk gebeurt is dat jouw trots de onzekerheid bij de ander versterkt. Ze worden zich er ineens bewust van dat zij niet trots zijn op zichzelf en dat is best lastig om te voelen.

Het is dan makkelijker om te doen alsof jij een beetje gek bent, dan voelen ze hun eigen pijn niet.
Dat is ook de reden dat jij de mening van een ander lekker los mag laten.

Je staat toch nog steeds voor de ander klaar?

Er verandert werkelijk niks aan jou als je trots bent op jezelf. Jij blijft nog steeds gewoon jij. Jij staat nog steeds voor andere klaar. Jij doet nog steeds de was en maakt nog steeds te wc schoon.

Het enige wat er verandert is, is dat jij nu een goed gevoel hebt over jezelf. Je bent sneller positief en kunt ook makkelijker genieten van de kleine dingen om je heen.

Trots zijn maakt je leven makkelijker

Trots zijn op jezelf maakt je leven dan ook een stuk makkelijker. Als jij namelijk trots bent, wordt het ook veel makkelijker om de goede kanten van jezelf te zien. Daardoor kun je ook meer van jezelf gaan accepteren en ook meer van jezelf gaan houden.
Dat maakt je dan weer zelfverzekerder en dat moet je nou net hebben.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.