3 gedachtes die je innerlijke vrijheid blokkeren

Posted on
Gedachtes die je innerlijke vrijheid blokkeren

Gedachtes die je innerlijke vrijheid blokkerenGedachtes die je innerlijke vrijheid blokkeren. Er zijn van die gedachtes die je gevangen houden in jezelf. Ze blokkeren je gevoel van vrijheid. Daardoor kun je niet eens altijd even goed zien wat je kunt doen om jezelf te bevrijden. Het ontneemt vaak je zicht op je passie, je doelen en de dingen die je gelukkig maken.

Deze gedachtes creëren een sleur van dingen die moet doen in plaats van de dingen die je wilt doen. Juist daarom is het zo belangrijk dat je erop let of jij deze gedachtes die je innerlijke vrijheid blokkeren ook denkt. Als je ze namelijk in jezelf tegenkomt, kun je ze stoppen en er een hele positieve gedachte tegenover zetten.

Gedachtes die je innerlijke vrijheid blokkeren

1. Ik mag mezelf niet zijn

Deze is zo intens krachtig en gaat vaak samen met gedachtes als: niemand accepteert me zoals ik ben of ik krijg altijd weerstand als ik mezelf laat zien.

De enige van wie jij jezelf niet mag zijn ben jijzelf. Alleen kan jezelf zijn wel inhouden dat er dingen in je leven gaan veranderen. Dingen die niet werkelijk bij je passen worden opgeruimd en daar komen nieuwe dingen voor in de plaats die wel werkelijk bij je passen.

Jij mag jezelf dus wel zijn.

2. Ik ben niet goed genoeg

Wie ik ben is niet goed genoeg. Ik ben niet waardevol genoeg, niet nuttig genoeg, ik doe niks goed en ik heb niet genoeg te geven.
Allemaal gedachtes die bij deze overtuiging horen.

Jij bent wel goed genoeg, alleen je focust je nog op de dingen die je nog verder kunt optimaliseren in je leven.
Alleen jouw aanwezigheid, jouw energie en jouw wijsheid zijn al waardevol.

De kans is groot dat je iets in je leven hebt meegemaakt dat ervoor gezorgd heeft dat jij dit denkt. Je hebt een conclusie getrokken uit een situatie of uit hoe je door bepaalde mensen behandelt bent. Het is tijd om dit los te laten.

3. Wie ben ik om iets te bereiken? 

Nee deze klopt ook echt. Jij heb geen talenten of eigenschappen of zelfs licht dat jij aan deze wereld kunt geven. Je hebt geen passie of gevoel, dus je kunt ook niks bereiken.

Dat is echt totaal niet waar en dat weet je zelf eigenlijk ook. Je hebt zoveel te bieden. Misschien moet je er nog wel iets voor leren of mag je nog verder groeien om het helemaal tot zijn recht te laten komen, maar jij bent jij en jij hebt genoeg in huis om prachtige dingen te bereiken.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.