Geduld hebben is nodig om tot bloei te komen

Posted on
geduld hebben om tot bloei te komen

geduld hebben om tot bloei te komenGeduld hebben is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je iets wilt bereiken of uit een situatie weg wilt of als je weet dat de huidige situatie nu niet  is zoals het zou moeten zijn.
Geduld hebben is ook niet makkelijk als je iets aan je eigen innerlijk wilt veranderen en dat gaat niet in een keer direct.

Daarom wil ik je vragen anders tegen deze dingen aan te gaan kijken. Vergelijk jezelf bijvoorbeeld met een bloemknop. Heb jij ooit een bloemknop in een dag zien groeien en tot bloei komen? Nee, misschien alleen op tv bij een versnelde opname hiervan. Maar dat is niet echt, dat is niet in synchroniciteit met de natuur.

En dat is ook het punt. We zijn één met de natuur. Ons lichaam is de natuur. Ons leven loopt gelijk met de natuur. We leven met het dag en nachtritme en moeten ook eten en naar de wc als ons lichaam dat aangeeft. Geduld hebben, groeien, ontwikkelen en bloeien hoort ook bij de natuur.

Door alle technologie en de dagelijkse sleur vergeten we dit alleen: het natuurlijk zijn of het natuurlijke ritme. Daarom raken we ook ons geduld kwijt en kunnen we niet wachten op die ontwikkeling. We willen als rups niet transformeren in ons coconnetje, nee we willen nu, binnen 1 seconde  die mooie vlinder zijn.
Zo werkt het alleen niet…

Geduld hebben is niet alleen natuurlijk. Het is ook een uiting van liefde. Als jij geduldig bent met jezelf, is dat een uiting van zelfliefde. Als je geduld hebt met andere en met de wereld, uit je jouw liefde voor die mensen en die wereld.
Die liefde heb jij ook echt in je, al voelt het misschien niet altijd zo. Je kunt er alleen niet altijd bij omdat je jezelf beschermd voor gekwetstheid en verdriet.
Probeer weer bij je liefde en je natuur te komen, want juist die kunnen je nog beter beschermen en je die rust en dat geduld geven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.