Geef aan waar je behoefte aan hebt

Posted on
geef je behoeftes aan

geef je behoeftes aanOnvervulde behoeftes kunnen je behoorlijk ongelukkig maken. Daarmee bedoel ik niet alleen de behoeftes die je hebt in een liefdesrelatie, maar ook behoeftes die je in het leven hebt of in de omgang met anderen mensen. Geef daarom aan waar je behoefte aan hebt en wacht niet af.

Dat is iets wat we heel goed geleerd hebben, dat afwachten. Het lijkt bijna onbeleefd om aan te geven wat je echt wilt en wat je gelukkig zou maken. Al helemaal in de meest belangrijke relaties, onze liefdesrelaties lijkt dit niet te kunnen. Alsof je de ander lijkt te kwetsen als je je behoeftes aan geeft.
De realiteit hiervan is dat je dit jezelf hebt opgelegd. Niet vanuit het niets natuurlijk, want het is iets wat je vanuit de maatschappij en vanuit je opvoeding meegekregen hebt.

Dit gaat soms zelfs zo ver dat je niet eens duidelijk weet waar je behoefte aan hebt. Je kunt er bijna niet bij. Toch is het belangrijk om te gaan onderzoeken wat je daadwerkelijk nodig hebt. Ik zal je alvast verklappen aan welke dingen iedereen in ieder geval behoefte hebt. Probeer je voor jezelf in ieder geval te voelen welke behoefte jou raakt en nog niet vervult is. Maak er voor jezelf een uitdaging van om deze behoefte duidelijk te maken bij de mensen die hem kunnen vervullen of vervul hem voor jezelf. Geef aan waar je behoefte aan hebt.

Waar je behoefte aan hebt

Een luisterend oor
Begrepen worden
Oprechte aandacht
Tijd voor jezelf
Tijd voor je passie
Werken met je talenten
Rust
Leuke dingen doen
Verbonden zijn
Genieten
Ruimte voor jezelf
Aanrakingen
Intimiteit
Voldoening
Gezien worden
Waardering
Veiligheid
Gewaarborgd zijn
Er morgen zijn

Je begint het nu waarschijnlijk al te voelen. Welke behoeftes zijn nog niet bij je vervult? Wie kan ze voor je vervullen. Geef jezelf toestemming om er iets mee te doen en geef aan waar je behoefte aan hebt.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.