Webinar: Wat zijn jouw spirituele gaven?

Posted on
webinar spirituele gaven

In dit webinar van 25 januari zijn we ingegaan op de spirituele gaven die iemand kan hebben, hoe je herkent of je een spirituele gaven hebt en hoe je deze verder kunt ontwikkelen.

Tijdens dit webinar over spirituele gaven oftewel paranormale gaven heb ik uitgelegd dat we eigenlijk alles doorkrijgen van uit onze intuïtie en dat de spirituele gaven daaruit voortkomen. Het zijn dus slechts onderdelen van een grote gave.
Je kan wel een voorkeursgave hebben, net zoals je links- of rechtshandig bent.

Ik geloof er dan ook zeker in dat iedereen de mogelijkheid heeft om alle gaven te ontwikkelen. Je hebt het zaadje van de gaven in je en het heeft alleen nog maar de juiste voeding en aandacht nodig.

Je spirituele gaven ontwikkelen

Dit heet oefenen en het allerbeste kun je oefenen door elke avond een kwartier te nemen en een pen en papier voor je te pakken. Schrijf eerst 5 minuten je hoofd en gevoel leeg.
Pak vervolgens een onderwerp om op in te voelen. Dit kan een persoon zijn, maar ook een situatie, bijvoorbeeld vanuit het nieuws.
Schrijf vervolgens op wat je erover doorkrijgt. Alle kleine beetje zijn goed. Stel jezelf ook altijd vragen. Bijvoorbeeld als je wilt oefenen met helderziendheid: “wat zie ik hierbij” en vraag door op wat je dan ziet. Stel bijvoorbeeld een gesloten vraag zoals: “ik zie kerst. Gaat dit over afgelopen kerst?” Vergeet ook niet altijd aan jezelf te vragen of iets symbolisch of letterlijk bedoeld is. Luister naar het antwoord wat je intuïtie hierop geeft zonder te twijfelen. Accepteer wat je doorkrijgt.

De verschillende paranormale gaven uitgelegd

Een andere term voor spirituele gaven is paranormale gaven. Misschien ook even handig om te weten. Hieronder vind je per gave de globale betekenis.

Heldervoelendheid

Als je heldervoelend bent, voel je dingen aan. Dit kan gaan om het aanvoelen van de emoties van andere mensen en de gemoedstoestanden.
Ook kan het gaan om de lichamelijke klachten van anderen. Dit kan dus betekenen dat je rugpijn hebt, omdat degene die achter je in de rij van de kassa staat rugpijn heeft.
maar het kan ook gaan om voorgevoelens. Een voorgevoel is, en dat weet je vast wel, dat je aanvoelt dat er iets te gebeuren staat.

Helderziendheid

Helderziende mensen krijgen informatie door in de vorm van beelden in hun hoofd.
Bijvoorbeeld een keuken zien of een kerstboom.
Een andere vorm van helderziendheid is dat bepaalde objecten of mensen op de een of andere manier opvallen. Soms lichten ze zelfs op, alsof er een extra licht op schijnt. Deze oplichtende mensen of voorwerpen zijn vaak belangrijk voor de helderziende of hebben op de een of andere manier een boodschap te vertellen.

Daarnaast valt het zien van geesten en aura’s ook onder de term helderziendheid.

Helderwetend

Helderwetende mensen weten bepaalde dingen gewoon. Ze weten bijvoorbeeld dat iemand verdrietig voelt, zonder dat dit echt te zien is en zonder dit duidelijk te voelen.
Deze gaven is vaak lastig te onderscheiden. Dit komt omdat de helderwetendheid verweven is met het gewone nadenken en de geleerde informatie.

Helderhorend

Een andere bijzondere gave is helderhorendheid. Mensen die helderhorend zijn, kunnen dingen horen die anderen niet kunnen horen.
Dat betekent dus dat iemand die helderhorend is bijvoorbeeld hogere of lagere toonhoogtes kan horen dan normaal.
Ook kunnen helderhorende mensen vaak geluiden op veel grotere afstand horen en/of door objecten zoals muren heen horen.
Geluid klinkt dan ook vaak veel luider dan bij mensen die deze gave niet hebben.
Een bioscoop of disco is voor deze mensen ook vaak niet prettig door het te harde geluid.
Een andere vorm van helderhorendheid is het horen van geesten en entiteiten. Mensen met deze gave kunnen de stemmen van overledenen, gidsen en/of andere entiteiten in de andere dimensie horen (letterlijk of alleen in hun hoofd).
Het kan ook zijn dat Helderhorende mensen de stemmen van anderen mensen horen. Ze horen gedachtes van anderen en kunnen dus telepathische contacten leggen met anderen mensen.

Helderruikend

Helderruikendheid is een redelijk onbekende gaven bij mensen. Mensen die helderruikend zijn, kunnen meer ruiken dan normale mensen. Ze ruiken bijvoorbeeld wanneer iemand ziek is (net zoals honden dit kunnen), dat iemand gaat overlijden of ze ruiken waar iemand geweest is of gegeten heeft, zonder dat die geur opvallend aanwezig is.
Ze kunnen bijvoorbeeld ook ruiken wanneer bepaalde voedselwaren bedorven zijn of op een andere manier niet goed zijn, terwijl het product volgens de houdbaarheidsdatum nog gewoon goed is.

Helderproevend

Helderproevendheid is ook een redelijk onbekende gaven. Mensen die helderproevend zijn, kunnen proeven wanneer voedselwaren bedorven zijn.
Daarnaast kunnen ze ook smaken oppakken die niemand anders proeft. Vaak kunnen ze daardoor bepalen of iets wel of niet geconsumeerd kan worden.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

 1. Alexandra Russel says:

  Goed om te lezen wat bepaalde gaven inhouden.
  Ik herken vooral
  -heldervoelend
  -helderwetend
  -Helderruikend
  -helderproevend
  -helderziend, maar in die zin dat ik soms symbolische beelden doorkrijg.

 2. Laura says:

  Hoi lieve Scarlet,

  Ik herken het heldervoelend. Mijn gave is
  Magnetiseren en daarbij voel ik dus
  Waar de pijn bij de ander zit.
  Maar soms hoor ik ook dingen. En weet dingen van te voren. Voorgevoelens brr.
  Het zien is bij mij niet goed ontwikkeld. Ik zie
  Dingen in tekeningen, tegels, op beslagen ramen enz. Kan u mij vertellen wat daar dan
  De bedoeling is?

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.