Stop met zoeken en geef jezelf toestemming

Posted on
geef jezelf toestemming

Wanneer je vastloopt, is het altijd heel moeilijk om weer los te komen. Als je last hebt van een dip, is het soms heel lastig om er weer uit te klimmen. Alleen de reden daarvoor is anders dan je zou denken. Het gaat er namelijk niet eens zozeer om wat er speelt wat het zo zwaar maakt. De werkelijke reden is dat jij jezelf geen toestemming geeft om te doen wat je voelt en weet wat je moet doen. Stop dus met zoeken buiten jezelf, maar kijk naar binnen en geef jezelf toestemming om te doen wat je moet doen.

Geef jezelf toestemming

Een van de makkelijkste voorbeelden die ik hiervan heb is het verwerken van een burn-out. Als je eenmaal te ver bent gegaan en je kunt niet verder meer, dan mag je jezelf toestemming geven om rust te nemen. De meeste mensen doen dit echter niet. Ze blijven zichzelf pushen om door te zetten en normaal mee te doen. Zelfs wanneer ze weten dat het niet goed voor ze is en aan alles voelen dat ze rust nodig hebben.

Wacht niet tot iemand je toestemming geeft, maar geef jezelf toestemming. Het mag en je hebt het verdient. Jij bent de enige die werkelijk macht over jezelf hebt.

Hoe eerder je dit doet, hoe beter

Laten we bij het voorbeeld van een burn-out blijven. Hoe vaak is iemand met een burn-out niet over zijn/haar eigen grenzen heen gegaan? Hoe vaak heeft iemand dan zijn eigen verstand en gevoel genegeerd? Heel vaak.

Deze lieve schatten hebben zichzelf keer op keer geen toestemming gegeven om uit te rusten. Ze mochten geen pauze nemen van zichzelf. Ergens wachtte ze op een toestemming van buitenaf. Van hun werkgever bijvoorbeeld of zelfs van hun ouders.
Dat werkt echter niet, want jij bent de enige die jezelf toestemming kan geven.

Geef jezelf dus toestemming om te doen wat goed voor jou is. Sta jezelf toe om te luisteren naar je gevoel en je verstand. Dan maak je het leven veel makkelijker voor jezelf.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.