Geluk in jezelf vinden: 3 manieren om het geluk in jezelf te vinden

Posted on
geluk in jezelf vinden

geluk in jezelf vinden. Dat je geluk in jezelf vindt, hoef ik volgens mij niet meer te zeggen. Alleen dat geluk in jezelf vinden, dat blijkt nog al lastig te zijn. Hoe kom je er nu eigenlijk bij én hoe kun je dat geluksgevoel versterken?

Het geluk in jezelf vinden

Leven in het nu

Uit een recent onderzoek van de Harvard Universiteit is gebleken dat leven in het nu je daadwerkelijk gelukkiger maakt. We hebben dan niet direct over mediteren of letten op je ademhaling, maar alleen simpelweg jezelf bezighouden met hetgeen wat je aan het doen bent.

Als je aan het autorijden bent, focus je jezelf alleen maar op het autorijden en als je de was het aan doen bent, dan let je alleen daarop.

Dat is in het dagelijks leven best lastig met alles waar je op moet letten en die smartphone die ook continu afgaat en je aandacht vraagt, maar dat neemt niet weg dat je het in ieder geval kunt proberen.
Probeer dus juist met die hele kleine dingetjes gewoon bij jezelf te blijven. 🙂

Positief denken

Dat positief denken je gelukkiger maakt is al meerdere keren bewezen. Het verandert letterlijk de manier waarop jij de wereld waarneemt en hoe je in het leven staat. Daardoor komen er weer andere mogelijkheden je kant op en gaan er nieuwe deuren open.

Een trucje om positief denken makkelijker te maken is voor jezelf visueel te maken wat er positief is of waar je dankbaar voor bent. Zo zou je er bijvoorbeeld een foto van kunnen maken, het kunnen tekenen of het tastbaarder voor jezelf te kunnen maken door erover te schrijven.

Luisteren naar je eigen gevoel

Misschien lijkt je geluk diep in jezelf weggestopt op een plek waar je er niet bij kunt. Dan denk je tot nu toe waarschijnlijk: ‘ja leuk die tips, maar ik kom er gewoon niet bij’.
Dan wil ik je uitnodigen om juist meer naar je eigen gevoel, intuïtie en behoeftes te luisteren. Zij geven je namelijk aan welke weg je moet bewandelen om gelukkig te worden.
Zij zijn het communicatie middel van dat verstopte geluk in jezelf en geven je een leidraad. Pak die dus aan en volg die.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.