4 tips om gelukkig jezelf te zijn

Posted on
gelukkig jezelf zijn

Gelukkig jezelf zijn. Jezelf zijn is al lastig genoeg. Het is een uitdaging om je mening te uiten, te doen wat jij belangrijk vindt en te luisteren naar je eigen gevoel. Het kan soms voelen alsof je jezelf door een dikke menigte probeer te manoeuvreren.

Als het zo voelt wanneer je jezelf probeert te zijn, dan kunnen we concluderen dat je nog niet helemaal gelukkig bent terwijl je jezelf ‘probeert’ te zijn.
Daarom ga ik je specifieke tips geven die niet alleen gaan over jezelf zijn, maar over gelukkig jezelf zijn.

Gelukkig jezelf zijn: 4 tips

1. volg je eigen gevoel (intuïtie)

Misschien ervaar je wel een grote discussie tussen je verstand en je emoties. Beide zeggen wat anders en dat is heel vervelend. Wat moet je dan doen? Wat is goed voor jezelf? Natuurlijk moet je naar beide luisteren, maar er is eens scheidsrechter en dat is je onderbuikgevoel.

2. Stop met jezelf te bekritiseren

Het is goed om regelmatig te analyseren of je goed bezig bent of niet, maar dat moet niet iets negatiefs worden. Je bent namelijk aan het leren en aan het groeien. Dat blijf je je hele leven doen.

Daarnaast zou je een kind dat aan het leren is toch ook niet zo bekritiseren? Waarom jezelf dan wel?

3. Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Je denkt misschien dat anderen verder zijn, het beter doen of zelfs beter zijn, maar dat is niet per definitie waar. Het meeste van die waarnemingen vul je zelf in. Iemand kan bijvoorbeeld heel zelfverzekerd overkomen en toch heel onzeker van binnen zijn. Iemand kan heel succesvol lijken, maar achter de schermen elke dag daarvoor vechten.

Je weet niet alles, je hebt alleen je eigen idee en daardoor is het geen eerlijke vergelijking.

Daarnaast is het eigenlijk veel interessanter om jezelf met jezelf te vergelijken. Waarin ben je allemaal gegroeid de afgelopen jaren? Wat is er nu anders aan jou dan een paar jaar terug? Daar heb je wel echt iets aan.

4. Laat je geluk niet afhangen van anderen

Jij bent verantwoordelijk voor jezelf en je eigen geluk. Niemand anders is daar verantwoordelijk voor. Daarom is het ook zo oneerlijk als je je geluk van een ander laat afhangen.

Je verplicht jezelf dan om te wachten, waar je zelfs wanhopig van kan worden. Je wacht tot dat ene ding door iemand gedaan wordt, want dan….

Zo werkt het niet, want zelfs als iemand dat ene ding doet, ga je weer wachten op het volgende.

Daar wordt je nooit gelukkig jezelf van.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.