Gezien worden: Wat als je je niet gezien voelt?

Posted on
gezien worden

gezien wordenGezien worden, begrepen worden. Het is misschien niet een van de basisbehoeftes om te overleven, maar wel een van de basisbehoeftes om gelukkig te zijn. 

In dit artikel wil ik eigenlijk een ommekeer in je inzicht maken. Je uitleg geven waarom je je niet gezien voelt en hoe je daarin verandering kunt brengen.
Jouw gevoel dat je niet gezien wordt door de buitenwereld is namelijk een projectie. De echte kern van dit gevoel is namelijk dat je jezelf niet helemaal ziet en erkent.
Je twijfel aan jezelf, het denken dat je niet goed genoeg bent en het negeren van je intuïtie, die dingen, die zorgen ervoor dat je gezien wil worden door de buitenwereld. Je wilt de bevestiging dat je wel goed genoeg bent, dat je wel gezien wordt, omdat je het zelf niet geloofd. Je wordt door jezelf niet gezien en wil dat de buitenwereld het tegendeel bewijst.

Wat het nog lastiger maakt is dat je wilt dat iedereen in jouw wereld je ziet en begrijpt. Dat iedereen jou erkent en dat gaat niet. De enige mensen die jou namelijk echt kunnen zien en erkennen zijn de mensen die zichzelf zien en erkennen.
Dat zijn maar weinig mensen op dit moment, maar gelukkig worden het er steeds meer 😀

Je kunt je behoefte om gezien te worden niet laten bevredigen door de buitenwereld. Jij bent zelf de enige die deze behoefte kunt bevredigen. Jij mag accepteren wie je bent, je gedachtes en gevoelens zelf begrijpen en zien. Dat is wat jij werkelijk nodig hebt en wat je werkelijk kan helpen.

Het gevoel hebben dat je niet gezien wordt is namelijk heel zwaar, een ware last die je naar beneden drukt. Ergens is het dus eigenlijk heel fijn dat jij zelf degene bent die deze behoefte kunt vervullen en je dus niet afhankelijk hierin bent van de buitenwereld.

Dit is je uitnodiging om naar jezelf te kijken in de spiegel en jouw lichaam te zien. Dit is je uitnodiging om je gedachtes te accepteren, naar je intuïtie te luisteren en jezelf te zien. Twijfel niet langer en erken jezelf zoals je bent. Je hoeft jezelf niet te veranderen, dat is hier niet voor nodig. Kijk naar jezelf en voel je vrij <3

Jij mag gezien worden.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.