Gezonde voeding: hoeveel weet jij er vanaf?

Posted on
gezonde voeding

Als het over gezonde voeding gaat, kun je jezelf zoveel dingen afvragen. Het is eigenlijk best lastig om te achterhalen waar je nu echt goed aan doet. Wat is nu echt gezond en wat niet? Wat ik in ieder geval altijd belangrijk vindt is dat gezond eten leuk is en niet als een straf gaat voelen.

Zoveel vragen over gezonde voeding

  • Wat is nu echt gezonde voeding?
  • Wat houdt gezonde voeding in?
  • Hoeveel moeten we eten?
  • Welke vitamines en mineralen hebben we nodig?
  • En hebben we tekorten in ons lichaam?
  • Waar heeft voeding allemaal invloed op?
  • Wat doet slaaptekort op lange termijn met ons lichaam?
  • En de grootste boosdoener “stress”, wat kan dit allemaal veroorzaken?

Deze vragen worden mij regelmatig gesteld, maar helaas is dit niet in 1 artikel uit te leggen.

Laten we samen duiken in de wereld van de gezonde voeding

Vanaf kinds af aan ben ik gefascineerd en bezig met gezond eten en sporten waardoor ik mij fit, energiek en gelukkig voel. Een gezonde geest en gezond lichaam gaan hand in hand.
Alles wat ik doe, komt voort uit mijn persoonlijke levenservaring. Als jong meisje heb ik op een hoog niveau geturnd. Op mijn 30e kreeg ik de ziekte van Crohn, dit heeft mij laten inzien dat ik meer moest gaan kijken naar wat mijn lichaam nodig heeft aan voeding en lichamelijke beweging en hoe ik hier mentaal mee kan omgaan. Dit is mijn reis geworden en nog steeds ben ik onderweg. Ik leer elke dag weer van de dingen die ik mag doen, van de klanten waar ik mee werk en de feedback van de mensen die ik lief heb.

Vanuit deze ervaring, kennis en opleiding ben ik gestart met het begeleiden van mensen op mentaal en fysiek vlak. Ik vind het geweldig om te zien als mensen weer lekker in hun vel zitten en blij zijn met hun leven. Hier word ik erg enthousiast van, vooral de combinatie van mentale ondersteuning (coaching), goede voeding en sport is mijn passie.
Mensen uit hun hoofd in hun lichaam, weer terug in hun kracht zetten is mijn missie en mijn levensmotto.

Stel gerust je vragen, zodat ik nog meer kan delen

Komende tijd neem ik jullie mee in de wondere wereld van “Gezonde Voeding”, Bespreek ik zoveel mogelijk onderwerpen, sta ik open voor jullie vragen en reacties. Dus schroom niet om mij te vragen als je iets wil weten.
Ik laat jullie kennismaken met (simpele) sportoefeningen die kunnen helpen om in je lichaam bepaalde energieën te activeren in combinatie met voeding.
Verder bespreek ik onderwerpen zoals verzuring, slapen, suikers, voedingsvezels, ontspanning, voedingssupplementen, mindful eten en gewichtsbeheersing. En geef ik tips om gezond en verantwoord te eten.

Leer je lichaam kennen

Het leren luisteren naar je lichaam, het voelen en begrijpen wat je nodig hebt, is erg belangrijk. Als jij jouw lichaam en geest van gepaste aandacht, optimale voeding en een evenwichtige levenswijze voorziet en het lichaam traint met een gepaste (en juiste) hoeveelheid beweging, dan zul je merken dat zowel je lichaam als je geest gezonder worden en beter functioneren. . Als het jou lukt om op die manier een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen gezondheidsbewust leven en het “bourgondische genieten”, dan schep jij de beste voorwaarden om tot op vergevorderde leeftijd heel actief en vitaal te zijn en te blijven.

Ik kijk er nu al naar uit om jou op een leuke en makkelijke manier alles over gezonde voeding te vertellen! Tot snel bij mijn volgende blog, deze zal over koolhydraten gaan.

Lieve gezonde en sportieve groet,
Patty

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.