Goed genoeg zijn

Posted on
goed genoeg zijn

goed genoeg zijnGoed genoeg zijn. Bijna alle problemen, blokkades en zelfs sommige lichamelijk klachten komen voort uit een bepaalde overtuiging. Een hele sterke overtuiging die veel meer impact heeft dan veel mensen denken: ‘ik ben niet goed genoeg.’

Niet goed genoeg zijn

Ik ben niet goed genoeg. Alleen als het zinnetje al leest doet het iets met je. Het voelt niet fijn en het voelt veel te sterk.

Vaak komt deze overtuiging voort uit een ervaring die iemand heeft gehad tussen de 3 en de 10 jaar. Het kan zijn dat dat je het letterlijk hebt overgenomen van je vader of je moeder, omdat een van deze twee of zelfs alle twee er ook, diep van binnen, van overtuigd waren dat ze niet goed genoeg waren.
Het kan ook zijn dat er een opmerking tegen je gemaakt is of dat je letterlijk niet echt erkent bent door een van je ouders.
Het kan zelfs zo zijn dat een juffrouw of meester op de basisschool niet lief tegen je gedaan heeft of zelfs gemeen tegen je gedaan heeft.
Dat kan je al die overtuiging meegegeven hebben. Dat kan je al het gevoel gegeven hebben dat je niet goed genoeg bent.

Ik ben wel goed genoeg

Dit is iets wat je heel mooi zou kunnen oppakken met innerlijk kindwerk. Als je jouw innerlijk kind heelt en ervan overtuigd dat je wel goed genoeg bent, scheelt dat al heel veel.
Dit kun je doen onder begeleiding van een therapeut of tijdens een begeleide meditatie.

Wat je ook kunt doen is nu besluiten dat je wel goed genoeg bent en dat dus ook tegen jezelf gaan zeggen: “ik ben wel goed genoeg.”
Schrijf het overal op en blijf het zoveel mogelijk tegen jezelf herhalen: zodra je wakker wordt, op de wc, tijdens het tandenpoetsen, tijdens het eten, onder de douche en vlak voor je gaat slapen.
Maak het een suggestie aan jezelf tot het een nieuwe positieve overtuiging is die de oude laat oplossen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.