Jezelf helen: hoe kun je weer gelukkig worden?

Posted on
jezelf helen

jezelf helenIedereen maakt vervelende dingen mee in zijn of haar leven en sommige dingen kunnen je echt beschadigen. Deze beschadigingen kunnen je heel onrustig maken en ook heel lang pijn blijven doen.

Hoe kun je jezelf helen van deze beschadigingen? Hoe kun je dat het beste aanpakken?

Jezelf helen: begin bij je emoties

je kunt heel je lichaam en energie herstellen, maar als je nog onverwerkte emoties hebt, zullen er gewoon weer nieuwe blokkades ontstaan. Daarom is het zo belangrijk dat je eerst je eigen emoties gaat onderzoeken en verwerken.

Begin bij het begin: wat is er gebeurt en welke gevoelens roept het nog bij je op? Ben je nog boos, verdrietig of gekwetst?
Schrijf het op voor jezelf, schrijf een brief aan de betrokken personen of maak er je eigen ritueel van om het te uiten.
Begin daar, dat lucht al op en dan kun je op naar de volgende stap

Stap 2: blokkerende overtuigingen

We komen dan uit bij het eerste gevolg van de pijnen die je gehad hebt. Op basis van de gebeurtenissen uit het verleden heb je bepaalde conclusies getrokken en die conclusies kunnen je nu behoorlijk blokkeren. Dit zijn nu blokkerende overtuigingen geworden.

Onderzoek ze voor jezelf, maak een lijstje van die overtuigingen die je jezelf tegen jezelf hoort zeggen in je hoofd. Let bewust op en draai ze een voor een om naar een positieve en motiverende zin.

De meest voorkomende overtuigingen die blokkeren zijn de volgende en dit kun je ervan maken:

Ik ben niet goed genoeg                                      Ik ben goed genoeg
Ik mag niet falen                                                  Als iets niet lukt, kan ik er alleen maar van leren
Ik wordt niet begrepen                                       Ik zorg ervoor dat ik gezien en begrepen word

Jezelf helen: het energetisch lichaam

Als je dat allemaal gedaan hebt, zul je merken dat het niet allemaal blijft bekijven. Je moet alsnog je best blijven doen om niet in je oude gewoontes te vervallen.

Dit komt omdat er nog blokkades in je aura en chakra’s zitten. Die mag je nu gaan helen. Dit kan door naar een healer te gaan, maar het kan ook door regelmatig chakrameditaties te doen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.