3 tips voor een goede relatie als je hooggevoelig bent

Posted on
goede relatie als je hooggevoelig bent

goede relatie als je hooggevoelig bentEen goede relatie als je hooggevoelig bent. Dat kan soms best lastig zijn. Je zit namelijk met twee eigenschappen van jezelf die dan gaan botsen. Aan de ene kant heb je je kwetsbaarheid die de behoefte geeft je intens met je partner te verbinden en aan de andere kant heb je je zorgzaamheid, waardoor je de ander niet tot last wilt zijn.
Juist deze tweestrijd in jezelf zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel en niet lekker in je relatie komt te zitten. Je wordt hierdoor nog gevoeliger, kwetsbaarder en voor je partner vaak niet te volgen of te begrijpen.

Met deze 3 tips wil ik je graag even een zetje geven om hiermee om te gaan en wel een goede relatie te hebben als je hooggevoelig bent.

1. Een goede relatie als je hooggevoelig bent begint met eerlijkheid

Door je zorgzaamheid ben je geneigd om niet altijd uit te spreken wat je wilt, waar je behoefte aan hebt en wat je vindt en voelt. Je bent geneigd om dingen te verpakken en aan te passen. Je wilt de ander niet tot last zijn en die overtuiging blokkeert je eigen eerlijkheid.
Juist dat zorgt ervoor dat je partner het gevoel hebt dat je niet eerlijk bent of zelfs het gevoel dat je liegt. Het zorgt ervoor dat je partner je niet kan bereiken en je juist niet kan begrijpen.

Een goede relatie begint met eerlijkheid. Zeker als je hooggevoelig bent.

2. Zorg voor genoeg fysieke intimiteit

Je wilt juist die verbondenheid als je hoogsensitief bent. Je wilt die verbinding voelen. Je wilt dat diepe contact. En juist dat krijg je door je lichamelijk met elkaar te verbinden. Ik heb het dan niet gelijk over seks, alhoewel dat de diepste en meest intense verbinding geeft.
Ik heb het juist over kusjes, zoenen, knuffels en ook gewoon wel eens een aai. Onze ziel zit in ons lichaam, die voelt ook ons lichaam. Verbind je dus door intimiteit, dan voelt je ziel dat ook.

En natuurlijk hebt lekker kletsen daar ook bij.

3. Blijf je eigen dingen doen

Hoe graag je ook samen wilt zijn, je hebt tijd voor jezelf nodig, ruimte voor jezelf nodig. Zo kom je juist tot jezelf en kun je je vanuit jezelf met de ander verbinden op een hele fijne manier.

Juist als je hooggevoelig bent heb je behoefte aan je eigen ruimte. Soms zul je dit heel sterk voelen en soms ook niet, maar toch heb je het nodig.
Zoek dus ook een leuke hobby voor jezelf op. Vind iets waar je van geniet en wat je alleen, zonder je partner kunt doen. Je relatie zal er echt van opbloeien en groeien.
Dat waren mijn drie tips voor een goede relatie als je hooggevoelig bent. Ik hoop dat je er wat aan hebt. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.