Het is maar hoe je het bekijkt: wat is jouw waarheid?

Posted on
wat is jouw waarheid?

wat is jouw waarheid?Het is maar hoe je het bekijkt. Het is maar welke kleur bril je opzet, want hoe jij het bekijkt tekent volledig wat jij met je leven kunt doen.
In een eerder artikel heb ik het al gehad over blokkerende overtuigingen en eigenlijk ga ik daar nu op verder, want het is zo’n belangrijk onderwerp als je gelukkig en ontspannen wil leven als jezelf.

De bril waarmee we naar het leven kijken wordt gevormd door ons verleden. Alles wat we meemaken en alles wat ons geleerd wordt, nemen we mee en vormen we om tot onze eigen visie. Als je jezelf spiritueel begint te ontwikkelen, kom je de onwaarheden in die visie tegen en dan ga je die visie langzaam aanpakken. En toch zul je blijven merken dat je op een bepaalde manier naar iets kijkt, terwijl dat toch niet helemaal goed voelt.
Het beste wat je kunt doen is dan ook vertrouwen op je onderbuik gevoel, op je intuïtie. Die geeft je namelijk aan wat de waarheid van jouw ziel is. Dat is de waarheid die bij jou past en vanuit waar jij je leven goed op kunt bouwen.

Het lastige zal alleen blijven dat je je eigen waarheid hebt die altijd (een klein beetje) zal verschillen van de waarheid van anderen. Niemand heeft echt 100% dezelfde waarheid als iemand anders. Dit heeft met ons verleden en onze normen en waarden te maken en we zijn gelukkig ook allemaal net iets anders.
Het fijne is dat dit totaal niks uitmaakt. Het is maar hoe je het bekijkt. Waar het volgens mij omgaat is respect. Als we van elkaar kunnen respecteren dat we een andere waarheid hebben en elkaar in onze waarden kunnen laten, is er totaal niks aan de hand.

Wat wel heel belangrijk is, is dat hoe jij je wereld bekijkt goed voor jou is. We leven op een plek waar alles mogelijk is en alles gecreëerd kan worden. De enige blokkade in je leven is degene die jij zelf creëert met jouw visie. Blijf je daarom ook altijd afvragen: ‘klopt dit met mijn gevoel?’

Dit was weer even een korte reminder aan het onderwerp. Ik zal hier vast nog vele artikelen over gaan schrijven. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.