Het leven is niet altijd leuk en dat is oké

Posted on
Het leven is niet altijd leuk

Het leven is niet altijd leuk en heel eerlijk gezegd zul je altijd minder leuke momenten blijven meemaken. Zelfs al heb je al het geld van de wereld en zelfs al heb je alle liefde van de wereld, dan nog zul je dingen meemaken die echt niet leuk zijn. Dat hoort erbij.

Waar heb jij je geluk aan gekoppeld?

Dit wordt pas echt een probleem als jij je geluk gekoppeld hebt aan wat je meemaakt in je leven. Je wacht dan namelijk letterlijk tot er niks naars meer gebeurt en telkens als je denkt dat het zover is, krijg je weer een klap. Je relatie gaat ineens uit, je werk valt tegen of je wordt ontslagen. Er overlijd plotseling iemand of je krijgt een financiële tegenslag. Als je zit te wachten tot je gelukkig mag zijn, kan alles heel zwaar worden.

Het leven is niet altijd leuk en dat mag je accepteren

Dit gaat echter veranderen als je gaat accepteren dat er altijd minder leuke dingen zullen blijven gebeuren. Dat hoort bij het leven. Dat is niet jammer, dat is niet rot, dat is gewoon oké.

Het betekent namelijk niet dat jij altijd ongelukkig zal moeten zijn of dat je nooit leuke dingen meemaakt. Er is juist zoveel moois in jouw leven en in de wereld. Dat mag je niet laten overschaduwen door die minder leuke dingen.

Dat bedoel ik ook iedere keer als ik roep dat je jezelf op het positieve mag richten. Niet omdat dan alle minder leuke dingen zullen verdwijnen, maar omdat je dan niet verblind wordt door die nare ervaringen.

Je kunt dus ook niet kiezen wat er gebeurt, maar wel waarop jij je richt en hoe je met alles omgaat. Daar zul je werkelijke vrijheid in vinden en ook je echte geluk.

Kies wat jij je aantrekt

Hierbij is het ontzettend belangrijk dat je af en toe echt ‘fuck it’ mag zeggen van jezelf. Daarmee zeg je namelijk: oké dit is rot, maar ik ga me er niet door laten tegenhouden. Ik laat het lekker los en ga door met wat voor mij daadwerkelijk belangrijk is.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.