Hoe kom ik van mijn eetbuien af? [Vrijdag Vragendag]

Posted on
hoe kom ik van mijn eetbuien af?

hoe kom ik van mijn eetbuien af?Hoe kom ik van mijn eetbuien af? Volgende week word ik 55 jaar en heb vanaf mijn 13e jaar last van eetbuien. Ik heb al veel lastige dingen overwonnen, maar het eetgedrag voelt als iets wat zo verankerd in mijn “systeem” zit dat ik er mee het graf in ga en dat wil ik niet. Ik heb er voor gebeden, naar diëtiste geweest, weight wathers, praatgroep, psycholoog, schriftje bijhouden: waarom/wanneer/wat eet je.. enz. enz, tot nu toe zonder resultaat.Ik moet erg uitkijken voor diabetes 2 en mijn gewrichten en ik voel ook aan mijn lijf dat overgewicht schadelijk is. Ik wil ook met anders/gezond eten me “schoner” voelen voor een heel intens spiritueel leven voor mezelf en om anderen ten dienste te zijn. Het voelt als dat mijn handen en voeten gebonden zijn en dat ik niets in te brengen heb, akelig …Ik geloof in God, ik geloof dat Jezus Mijn Redder is, heb zo vaak om uitkomst gebeden, maar dit gedrag heb ik tot heden niet kunnen veranderen. Ik wil graag VRIJ zijn, kun je hier iets op zeggen? Dank je Scarlet dat ik dit bij je neer mag leggen.

Scarlet’s Antwoord op ‘hoe kom ik van mijn eetbuien af?’

Dank je wel voor je vraag ‘hoe kom ik van mijn eetbuien af?’! Ik begrijp helemaal dat dit heel pittig en vervelend is om mee te moeten leven. Zeker als je voelt wat het met je lichaam doet en je juist schoon wil voelen.
Het is allereerst dan ook al onwijs goed van je dat je er al zo mee bezig bent geweest om van je eetbuien af te komen. Natuurlijk is het dan weer heel jammer dat je hier niet vooruit mee bent gekomen.
Misschien heb je al wel gehoord wat ik je hierover ga vertellen, maar dit is wel hoe het zit. 🙂

Je eetbuien zijn ooit ontstaan om een bepaalde reden. De meestvoorkomende reden is het weg eten van emoties en de kans is groot dat dit ook jouw reden is geweest.
Het is voor jezelf heel belangrijk om te achterhalen welke reden en welke emoties dit precies bij jou veroorzaakt heeft. Dan weet je namelijk welke functie je eetbuien hebben.
Aangezien het na al je inzet nog steeds niet is gelukt om hier vanaf te komen, kunnen we zeggen dat volgens jouw onderbewustzijn deze functie nog vervuld wordt door de eetbuien.

Om überhaupt dan daar vanaf te komen, is het belangrijk om iets anders te vinden om deze functie te vervullen of deze functie overbodig te maken.
Pas dan kun je op jezelf in gaan praten om deze verandering van gewoonte of functie bij jezelf te laten registreren in je onderbewustzijn.
Dan kun je die nieuwe gewoonte al gaan doen voor je last hebt van emoties. Als je bijvoorbeeld je emoties wilt verwerken door te wandelen, ga dan alvast regelmatig wandelen.

Dan kun je aan de slag om van je eetbuien af te komen en voorkom je die terugval. Ze zijn dan niet meer nodig en dan kun je ze wegwerken.

Ik hoop dat je snap wat ik bedoel en dat je ermee aan de slag kunt, want je hoeft echt niet langer zo te leven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.