Hoe kun je het goed doen… Voor jezelf?

Posted on
het goed doen

het goed doenHoe kun je het goed doen voor jezelf? Wat is goed voor jou? Laten we daar eens mee beginnen.

Om te bepalen wat goed voor je is, moeten we een balans vinden tussen wat goed voelt en wat logisch is. Gevoel kijkt namelijk vaak niet naar grenzen en mogelijkheden. Alleen naar waar jij gelukkig van wordt en wat jou pijn doet, maar als jij ongelukkig wordt van je werk, kun je nog niet in een keer ontslag nemen, want dan heb je geen inkomsten meer.

Als je het goed wilt doen voor jezelf, is het wel handig om te beginnen met wat je voelt. Waar voel je weerstand? Waarbij voel je blijdschap?
Ga de afgelopen week of weken eens na in je hoofd en kijk ook naar aankomende week. Maak eens een overzichtje van alle dingen die heel goed voelde en die juist niet goed voelde.

Nu je dit weet, kun je je verstand gaan gebruiken…
Welke dingen die je gelukkig maken en die goed voor je zijn, kun je ook echt meer aan je leven toevoegen? Er is is bijvoorbeeld vast wel tijd om meer leuke dingen te doen of met leuke mensen af te spreken.
Welke dingen die niet goed voelen kun je ook echt uit je leven halen of minder aanwezig laten zijn? Hoe kun je dat het beste doen?
Misschien zijn er wel mensen die echt niet goed aanvoelen en is het mogelijk om die op meer afstand te plaatsen.

Hoe kun je het goed doen voor jezelf?

Het goed doen voor jezelf houdt dus eigenlijk in dat je voelt wat goed voelt en wat niet goed voelt en dat ook niet zomaar aan de kant schuift. Vervolgens ga je met je verstand kijken wat je ermee kunt doen. Wat is mogelijk? En dat voer je stapje voor stapje door.
Dan doe je wat goed voor jou is.

0 Reacties

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen