Hooggevoeligheid op het werk: 4 simpele tips

Posted on
Hooggevoeligheid op het werk

Hooggevoeligheid op het werk. Een groot gedeelte van de werkweek zul je ook daadwerkelijk aan het werk zijn…Alleen is dat niet altijd even fijn als je hooggevoelig bent. Op je werk heb je namelijk te maken met andere mensen en die zullen je niet altijd begrijpen. Daarnaast zijn er veel prikkels op je werk van het TL licht boven je bureau tot aan de stroom van geluiden en bewegingen om je heen.

Hierdoor kun je aan het einde van de dag echt verrot zijn en dat niet alleen, je kunt namelijk ook echt verdrietig, somber of gefrustreerd zijn. Daardoor heb je ook niet echt meer iets aan je avond, want je hebt die alleen al nodig om bij te komen.

Gelukkig zijn er hele simpele dingen die je kunt doen om je toch beter te voelen op je werk

Hooggevoeligheid op het werk: probeer deze tips eens

Elke twee uur een rondje lopen

Als je alleen maar op dezelfde plek blijft zitten, blijf je ook in dezelfde gemoedstoestand zitten. Je concentratie wordt er minder van en je bent je ook steeds minder bewust van jezelf.
Maak er daarom een gewoonte van om even eruit te stappen en een stukje te wandelen. Misschien kun je wel even naar de wc gaan of wat te drinken halen.

Het liefste ga je dit dan ook doen op de plek die het verste weg is van jouw werkplek.

Beginnen met frisse ochtendlucht

Zorg ervoor dat je wat vroeger op je werk bent en neem 10 minuutjes om buiten te zijn. Gewoon even op te laden in je buitenlucht en je weer even bewust te worden van je lichaam. Dit is ook een ideaal moment om nog een affirmatie tegen jezelf te herhalen.
En je weet het: een goed begin is het halve werk.

Begrijpen dat niet iedereen hetzelfde is als jij

Misschien ben je onbewust nog wel op zoek naar begrip en goedkeuring, maar dat zul je niet altijd vinden. Als je toch blijft zoeken en misschien zelfs knokken voor die erkenning en het zichtbaar zijn, dan kost dat heel veel energie.
Daarbij is dit ook een van de oorzaken die ervoor zorgt dat je ook nog meer open staat voor anderen en de emoties van anderen nog makkelijker overneemt.

Blijf dus bij jezelf, zoek niet naar het begrip van anderen, maar begrijp dat zij hun eigen dingen hebben. Geef jezelf die erkenning en die goedkeuring!

Hooggevoeligheid op het werk: verminder de prikkels om je heen

Probeer bijvoorbeeld een rustig uitzicht te hebben en neem oordopjes mee. Dat dimt het geluid alvast, waardoor je ook minder snel afgeleid wordt en ook minder snel overprikkeld raakt.

Neem eens de tijd om naar je werkplek te kijken. Wat kun je nog meer doen om die rustiger te maken?

Leesstip: hooggevoeligheid, hoogsensitiviteit en hooggevoelig zijn 

 

1 Reactie(s)

  1. Rosa Meyer says:

    Dank je Scarlet voor de tips voor op het werk. Komt als gegoten! Ik heb ze nog eens opgeschreven. Lieve groet, Rosa

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.