3 hulpmiddelen voor meer innerlijke rust

Posted on
innerlijke rust

Hulpmiddelen voor meer innerlijke rust. Je kunt zelf nog zo hard werken om je innerlijke rust te vinden. Je kunt zoveel mogelijk tijd voor jezelf nemen en ook heel goed je grenzen aangeven, maar soms heb je gewoon een klein beetje hulp nodig om je echt kalm te voelen. Deze 3 hulpmiddelen kun je dan inschakelen.

Maar voordat je met ze aan de slag gaat, is het belangrijk om niet boos op jezelf te zijn. Er gebeurt zoveel in een mensenleven en er zijn zoveel andere mensen die je aandacht vragen, dat je soms gewoon aan je limiet zit. Dat is oké en het is niet erg om niet alles zelf te kunnen.
Als je nog frustraties over dit stukje hebt, uit ze dan, dan zul je merken dat je daarna een stuk makkelijker je innerlijke rust zal vinden.

Hulpmiddelen voor meer innerlijke rust

Mediteren

Misschien word je hier wel mee doodgegooid als je zoekt naar advies voor meer innerlijke rust, maar dat komt omdat het het allerbeste werkt. Als je een beetje Engels kunt, dan kun je genoeg fijne meditaties om YouTube vinden en gelukkig zijn er ook een aantal Nederlandse te vinden.

Ben je niet zo van de geleide meditaties? Ga dan op een lekker rustig en stil plekje zitten en focus je op je ademhaling en lichaam. Dat kan al meer dan genoeg zijn.

Edelstenen

Rozenkwarts, aardbeienkwarts, aventurijn en amethist helpen je om op energetisch niveau rustig te worden en daar wordt je uiteindelijk geestelijk ook rustig van.

Je kunt ze al online bestellen, al ben ik daar geen voorstander van, en je kunt ze ook vinden op spirituele beurzen en in winkels zoals De Tuinen.

Draag de steen gewoon bij je in je broekzak of als ketting en je zult al profijt hebben.

Geuren

Geuren zoals vanille en jasmijn helpen je ook om je innerlijke rust te vinden. Het beste werkt dit toch als je etherische olie met een beetje water in een oliebrander doet. Ga lekker zitten op de bank en neem die heerlijke geur waar.

Geuren hebben een effect op de hersenen, dat is allang bewezen, dus maak daar gewoon gebruik van. 🙂

1 Reactie(s)

  1. Tips voor meer innerlijke rust als je gevoelig bent | Ontspanningstuin says:

    […] hulpmiddelen je tot je beschikking hebt om meer innerlijke rust te creëren, maar je nog niet (genoeg) […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.