In de sleur zitten: 4 signalen dat je in een sleur terecht bent gekomen

Posted on
in de sleur zitten

In de sleur zitten. Als je in de sleur zit krijg je het gevoel dat er niet zo heel veel meer aan je leven is. Alles is gewoon en echt zinvol is het ook niet per se meer.
We kunnen zeggen dat in de sleur zitten dus niet heel fijn is, maar helaas overkomt het iedereen wel eens. De een ervaart het in zijn werk, de ander in een relatie en de volgende bij alles.

Het is eigenlijk ook niet zo dat het je overkomt. De dagelijkse activiteiten die je eerst heel leuk en spannend vond, worden een gewoonte en uiteindelijk sta je niet eens meer bij ze stil. Dan kom je in een sleur terecht zonder dat je het zelf niet eens door hebt gehad.

In de sleur zitten: 4 signalen waaraan je het aan herkent

Je uiterlijk was ooit belangrijk, maar nu niet zo meer

Je hebt geen zin meer om na te denken over wat je aantrekt of jezelf te verzorgen met een lekkere bodylotion. Je hebt er geen puf meer voor of je ziet het nut er niet van in.

Hetzelfde begint misschien zelfs te gebeuren met je gezondheid. Je doet er geen moeite meer voor om gezond te eten of te sporten. Je kunt de motivatie niet meer vinden.

Je praat niet graag over je leven

Je zou niet eens weten wat je zou moeten vertellen, want zoveel spannends gebeurt er niet. Je laat alles liever gewoon voor wat het is en deelt je leven niet met anderen. Laat die ander maar gewoon lekker aan het woord zijn.

Wat doe ik hier?

Met enige regelmaat zit je ergens en denk je: “wat doe ik hier?” Misschien zelfs wel gewoon thuis op de bank. Het lijkt wel alsof het allemaal geen reden heeft en je niet eens meer begrijpt waarom je hier op dit moment bent of hoe je leven zo geworden is.

Je bent bezig met de ‘goede oude tijd’

Wat je nog wel een goed gevoel oplevert is denken aan het verleden. Toen was het leven leuk, toen was het spannend en was er iets te beleven. Je denkt vaak aan de dingen die je mist.

Hoe kom je uit de sleur?

De meest effectieve manier om uit de sleur te komen is door jezelf uit je comfortzone te halen. Doe iets wat je nog nooit eerder gedaan hebt en het liefst iets wat ook nog eens betekenis heeft.

Waar doe je iets goeds mee voor jezelf of voor een ander? Wat vond je vroeger leuk om te doen of wat wilde je altijd nog eens proberen?

Daag jezelf uit en ga ervoor.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.