In je hoofd zitten: de beste manier om bij je gevoel te komen

Posted on
in je hoofd zitten

in je hoofd zittenIn je hoofd zitten kan je een behoorlijk vervelend gevoel geven. Als je in je hoofd zit blijf je namelijk vaak cirkeltjes draaien, piekeren, malen en dat geeft dat onrustige gevoel.
Een ander nadeel van in je hoofd zitten is dat het ervoor zorgt dat je ademhaling hoger blijft. Dat maakt het alleen maar lastiger om te ontspannen en bij je gevoel te komen.

Als je eenmaal in je hoofd zit kan het ook behoorlijk lastig zijn om er weer uit te komen, maar het is zeker wel mogelijk.

In je hoofd zitten: zo kom je er weer uit

Om weer bij je gevoel te komen moeten er eigenlijk twee dingen gebeuren: je hersenhelften moeten weer gaan samenwerken en je moet weer ontspannen.

Het idee dat je in je hoofd zit, heeft er namelijk mee te maken dat je linker hersenhelft op dat moment ‘dominanter’ is dan je rechterhersenhelft. Ze moeten weer goed gaan samenwerken als je wilt dat je gevoel en verstand samenwerken.

Dit kun je praktisch gezien het beste bereiken als je iets doet waarmee je beide helften stimuleert. De makkelijkste manier om dat te doen is lichamelijk in beweging te komen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen of fietsen. Daarbij gebruik je beide kanten van je lichaam evenveel en prikkel je dus beide hersenhelften terwijl ze samen moeten coördineren om je in balans te houden.

Dan komt het volgende stukje: ontspannen en tot rust komen. Weet je nog wat ik in het begin van het artikel zei over ademhaling? Precies, die bleef hoog. Als je die weer diep naar je buik krijgt, kom je weer meer tot rust.
Dat kun je gelukkig heel bewust doen.

Wat is dus de beste manier om uit je hoofd te komen, als je deze twee gegevens combineert?
Wandelen terwijl je heel bewust diep in- en uitademt. 

Je kunt dit effect nog verdiepen als je in de natuur gaat wandelen en als je daarbij voldoende water drinkt en ervoor zorgt dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Maar goed, dat zijn de extra dingetjes.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.