Het is oké om geraakt te zijn

Posted on
Het is oké om geraakt te zijn

Het is oké om geraakt te zijn. Laten we eerlijk zijn, we maken best wel heel veel mee in ons leven. Sommige van die dingen zijn zo heftig en groot, zoals een scheiding, verlies van een geliefde of bedrogen worden, dat andere dingen die we meemaken veel kleiner lijken.
Wat doet een rotopmerking van een collega er nog toe, wanneer je partner is vreemdgegaan?

Hierdoor is onze meetlat eigenlijk een beetje uit balans geraakt. We vinden het ineens vreemd als we door die ‘kleine’ dingen geraakt worden. We verwachten van onszelf dat het niks met ons doet en dat we er zo overheen kunnen stappen.
Dat is natuurlijk een hele onrealistische verwachting.

Het is oké om geraakt te zijn

Je bent gewoon een mens en het doet zeer wanneer iemand gemeen tegen je is. Het doet pijn wanneer een situatie tegenvalt. Het is pijnlijk wanneer je niet begrepen of buitengesloten wordt. Je mag geraakt worden door nog kleinere dingen. Het is normaal. Het is oké. Wees dus lief en begripvol tegen jezelf. Omarm je verdriet en pijn met warmte en liefde, dan is het weg voor je er erg in hebt.
Wanneer je er echter tegen gaat vechten, wordt je pijn en verdriet alleen maar groter. Het moet geuit worden, anders bouwt het zich op tot het je helemaal somber maakt.

Achteraf mag je op onderzoek uitgaan

De truc is achteraf te analyseren wat er gebeurd is en wat je ermee wilt. Dat kan dus pas wanneer de emotie geheeld en verwerkt is. Niet eerder dan dat.
Achteraf kun je kijken naar je eigen reactie op de situatie en of je die rationeel ook oké vindt. Of wil je toch liever anders reageren en je er anders bij voelen?
Vanuit daar kun je je onderzoek uitbreiden. Waarom heeft dit je geraakt? Heeft het een verband met iets uit je verleden? (Waarschijnlijk wel).

Hoe verder je je bewustzijn vergroot en ook de emoties uit je verleden verwerkt, hoe beter het gaat. En waarschijnlijk voel je je de volgende keer minder geraakt. 🙂

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.