Je hebt zoveel kracht in je

Posted on
Je hebt zoveel kracht in je

Je hebt zoveel kracht in je! In dit artikel wil ik gewoon iets met jullie delen. Ik spreek namelijk dagelijkse zoveel geweldige toffe mensen die zo’n vertekent beeld hebben van hun eigen kunnen.

Je hebt zoveel kracht in je: waarom je dat niet ziet

Er is een hele goede reden dat zoveel van ons een vertekent beeld hebben van hun kracht. We hebben namelijk maatschappelijke meetpunten gecreëerd waar iemand moet voldoen om ‘krachtig en succesvol’ over te komen:

  • Je moet een bepaald inkomen hebben
  • Jij moet heel sociaal zijn
  • Je moet er goed verzorgd uitzien
  • Je moet altijd vrolijk en blij zijn

Het meest vervelende is dat al deze meetpunten subjectief zijn. We zijn het er helemaal niet over eens hoeveel iemand moet verdienen om ‘succesvol’ te zijn. We zijn het er niet over eens wat ‘er goed uit zien’ inhoudt.

Eigenlijk is er dus ook geen manier om kracht te meten……

En dan hebben we dat laatst puntje nog: altijd vrolijk zijn. Dat is de grootste onzin die er is. Je kunt heel gelukkig en krachtig zijn en nog wel eens een dag somber zijn of verdrietig zijn. Dat is juist fijn en ook heel hard nodig, anders krop je alles op.

Wat is voor jou krachtig zijn?

Waar het dan ook werkelijk om gaat is wat voor jou krachtig is. Het gaat erom dat jij je eigen meetlat kent. Iets wat voor jou goed is, een minimum. En dit staat los van alles en iedereen.

Het is heel lastig om uit te vinden wat je eigen lat is, omdat je daarbij zo snel beïnvloed wordt door anderen. De makkelijkste manier om hierachter te komen is stil te staan bij mensen die jij krachtig vindt. Wie zie jij hierin als voorbeeld? Meestal zijn dit mensen die niet eens zo bekend zijn of in de ogen van anderen ‘gewoon’ zijn. Juist daarom kun je aan de hand daarvan je meetlat bepalen, want de manier waarop je naar deze mensen kijkt komt uit je hart.

Ik zie zoveel krachtige mensen

Ik hoop dat je dit ter harte neemt, want ik spreek zoveel krachtige mensen die hun eigen kracht niet eens zien. Dit moet nu stoppen. Het is tijd dat jij jezelf mag gaan zijn.

 

1 Reactie(s)

  1. Willy Bosker says:

    Dankjewel Scarlet voor je wijze raad.Voor je goede uitleg ,ik ga er wat mee doen.❤

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.