Je verwachtingen bijstellen voor leukere vriendschappen

Posted on
je verwachtingen bijstellen

Je verwachtingen bijstellen is soms nodig om nog leukere vriendschappen te ontwikkelen. Wij als mensen kunnen namelijk bepaalde verwachtingen van anderen hebben die ervoor zorgen dat we niet meer zien wie de ander werkelijk is. Daardoor kan die persoon behoorlijk tegen gaan vallen en trek jij je steeds meer terug. Uiteindelijk groei je hierdoor uit elkaar en dat is logisch, maar wel zonde.

Je verwachtingen bijstellen: laat deze 4 verwachtingen die je van anderen hebt los

We gaan er hierbij natuurlijk wel vanuit dat de ander het beste met je voor heeft. Daarnaast is het belangrijk dat jij sowieso al een goed gevoel hebt bij deze persoon zijn/haar karakter en gedrag. 🙂

De verwachting dat iemand je altijd volledig snapt

Iedereen heeft een eigen visie en mening over het leven. Dat is geen enkel probleem. Sterker nog het kan tot hele leuke en inspirerende gesprekken leiden.

Dit betekent echter wel dat je vrienden zult hebben die je niet altijd helemaal snappen of het met je eens zijn. Dit is helemaal niet erg, zolang er maar respect voor en acceptatie van elkaar blijft bestaan.

De verwachting dat iemand je altijd aanvoelt

Je zult altijd moeten communiceren over wat er bij je speelt en wat je wilt. Dit geldt voor elke relatie en dus ook voor jouw relatie met je vrienden.

Dat jij empathisch bent en anderen heel goed aanvoelt, betekent niet dat iedereen dit kan. Dat is helemaal niet erg, maar daarom moet je wel blijven praten.
Daarnaast zijn er genoeg empathische mensen die je wel aanvoelen, maar niet zomaar actie durven te koppelen aan wat ze aanvoelen.

De verwachting dat iemand altijd blij en enthousiast is

Deze verwachting is een van de meest blokkerende. Niet iedere vriend(in) zal leuk vinden wat jij leuk vindt. Zij zullen als het goed is dan ook niet altijd leuk en blij reageren als jij iets leuks deelt. Dit zegt niks over jou of hun mening over jou. Het gaat alleen maar om dat ene ding.
Besef dat dit juist goed is, want je wilt authentieke oprechte mensen om je heen en die zullen je ook eerlijk laten merken dat ze ergens niet achter staan of mee eens zijn.

De verwachting dat iemand hetzelfde zou doen als jij

Niet iedereen reageert overal hetzelfde op en dat is helemaal oké. Het wordt pas een probleem als je verwacht dat anderen precies hetzelfde reageren zoals jij zou reageren. Dan kan iemands reactie tegenvallen, waardoor jij teleurgesteld wordt of boos wordt.

 

Laat deze verwachtingen los en zie ieder mens als uniek individu. Dan kun je ook beslissen wie er wel bij je past en wie niet zonder dat het aan verkeerde verwachtingen ligt. Daarbij kun je dan pas iemand echt op waarde schatten en daardoor echt met elkaar verbinden en genieten.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.