Jezelf bevrijden: vecht niet langer tegen deze eigenschappen van jezelf

Posted on
jezelf bevrijden van onrust

Jezelf bevrijden van onrust is misschien wel een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf te doen hebt in dit leven. Jij verdient het namelijk helemaal niet om met een onnodige spanning rond te lopen. Het dient ook helemaal geen functie. Je helpt er jezelf niet mee en je helpt er anderen ook niet mee.

Natuurlijk kunnen er heel veel oorzaken zijn voor de spanning die je voelt, maar over het algemeen is spanning in de kern het gevolg van vechten tegen jezelf.

Tegen jezelf vechten als bron van onrust

Neem bijvoorbeeld de spanning die je kunt voelen omdat je iemand in je leven niet mag. Deze persoon is waarschijnlijk zo dichtbij komen te staan, omdat jij je eerste intuïtieve ingeving genegeerd hebt. Jij voelde bij de eerste ontmoeting al ergens aan dat er iets niet klopte. Dat heb je genegeerd, misschien zelfs tegen gevochten. Je wilde het goede zien en het juiste doen. Daardoor staat deze persoon nu zo dichtbij je, je hebt het toegelaten.
Dat geeft op zich natuurlijk al spanning, maar ergens daaronder zit ook nog het gevoel dat je jezelf verraden hebt. Je bent ergens boos op jezelf, omdat je niet naar jezelf geluisterd hebt. Daarnaast vecht je nu nog steeds tegen je intuïtieve ingevingen, want je wilt mensen nog steeds het voordeel van de twijfel geven. Op deze manier maak je het jezelf heel erg lastig, dat begrijp je nu vast ook.

Jezelf bevrijden: de 3 eigenschappen waar je niet langer tegen hoeft te vechten

Je intuïtie

Zoals ik in het voorbeeld al omschreven heb, is je intuïtie iets heel belangrijks. Je intuïtieve ingevingen geven namelijk heel goed aan wat wel en niet bij je past en wat wel en niet goed voor je is. Hoe meer je daarnaar durft te luisteren, hoe meer je in je eigen flow komt.

Je kwetsbaarheid

Je bent kwetsbaar en je bent sensitief. Als je dat echt durft te accepteren, kun je echt voor jezelf gaan zorgen. Als je niet meer anders wilt zijn dan je bent, verdwijnt de druk van de ketel. Het bijzondere is dat je dan juist meer kunt hebben. Het vechten tegen je gevoeligheid kost namelijk zo ontzettend veel energie en geeft zoveel onrust. Die energie heb je dan ineens tot je beschikking, waardoor je veel minder snel ‘leegloopt’.

Je zelfvertrouwen

Iedereen heeft zelfvertrouwen in zich verstopt zitten. Alleen iedere keer als die zich kenbaar maakt in je gedachtes of in je gevoel, dan ga je ertegenin. We verwarren namelijk nogal makkelijk zelfvertrouwen en egoïsme met elkaar. Stop daarmee en durf op jezelf te vertrouwen, durf voor jezelf te kiezen en je kracht er te laten zijn. Het mag.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.