3 dingen waar hsp’ers last van hebben zonder dat ze het weten

Posted on
Dingen waar hsp'ers last van hebben

Dingen waar hsp’ers last van hebben. Vandaag hoop ik iets met je te delen wat je helpt jezelf en je gevoeligheid weer beter te begrijpen. Ik wil namelijk 3 dingen met je delen waar veel hsp’ers last van hebben zonder dat ze dat echt door hebben. Het kan heel goed dat je niet van al deze dingen last hebt, aangezien het ook afhankelijk is van hoe gevoelig je precies bent. Daarnaast is niet iedere hsp’er hetzelfde en dus voor dezelfde dingen gevoelig.

Neem deze dingen dus even voor jezelf door en denk er over na. Let de komende dagen eens of je het herkent in je leven. Als dat zo is, kun je weer iets voor jezelf doen om je leven makkelijker te maken. Als je het niet herkent, weet je dat dit iets is waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

3 dingen waar hsp’ers last van hebben zonder dat ze het weten

Kraanwater

Dit is iets waar ik zelf heel veel last van heb. Als ik te vaak en te lang douche, krijg ik rode vlekken op mijn huid. Meestal doen ze geen pijn, maar ze kunnen soms ook een licht branderig gevoel geven. Daarnaast krijg ik dan last van niesaanvallen onder de douche.
Als ik daarnaast gewoon kraanwater drink, krijg ik uitslag op mijn handen. Het begint met een soort droge huid waar vervolgens een soort kleine blaasjes ontstaan.
Daarnaast word ik ontzettend moe.

Natuurlijk zal niet iedereen dezelfde klachten krijgen, maar ik heb dit bij veel hsp’ers gezien, dus ik wil het wel zo met je delen.

Ook ben ik geen wetenschapper, maar persoonlijk denk ik dat dit komt door de resten van medicijnen en chemische middelen die zich in het water bevinden. Voor mezelf los ik dit op door in ieder geval flessenwater te drinken i.p.v. kraanwater.

Straling

Dit is niet iets waar ik zelf last van heb, maar wat ik veel bij de mensen die ik begeleid tegenkom. Zij worden ontzettend moe en krijgen een soort ruis in hun oren en hoofd als er te veel straling om hun heen is. Dit kan bijvoorbeeld straling zijn van een treinspoor of elektriciteitsmast. In het ergste geval heb je zelfs last van Wifi of van de straling van je mobiel. Je voelt dat heel subtiel doordat je tegen een soort muur aanloopt bij ieder gebouw of huis waar je binnenloopt. Dit zul je ook ervaren in de trein of bus.

Als je dit herkent, is het belangrijk dat je thuis gebruik gaat maken van bedraad internet en je telefoon ‘s nachts op vliegtuigmodus zet. Als dat laatste niet gaat, zet dan in ieder geval je wifi, 4G en bluetooth uit.

TL-licht

Op de een of andere manier kunnen ouderwetse TL lampen je energie opvreten. Dit merk je als je er wat langer onder zit en je jezelf niet eens kunt concentreren en slaperig wordt. Natuurlijk kun je hier niet altijd iets aan doen, maar het zou al schelen als de buizen vervangen zouden kunnen worden door een LED variant. Als dat ook niet gaat, dan scheelt het al heel veel als de kleur van het licht zo wit mogelijk is en niet zo gelig.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.