De werking van Calciet

Posted on
de werking van calciet

Calciet is een heerlijke steen met een fijne zachte energie. Hij helpt je dan ook met een zachte kracht verder te komen en jezelf los te maken en blokkades en blokkerende overtuigingen.

De zachte werking van calciet komt vaak ook naar voren in de kleuren van de steen. Meestal tref je deze steen in een zachte pasteltint met een mooie glans.
Elke calciet helpt je dan ook je beter te voelen over jezelf. Hij vergroot je zelfliefde, zelfvertrouwen en zelfwaardering, waardoor je sterker in je schoenen komt te staan.
Als gevolg daarvan en de zachte steun die je door deze steen voelt, ga je merken dat je gaat groeien. Je gaat als vanzelf beter voor je lichaam en geest zorgen. Daardoor komen je spirituele ontwikkeling en geestelijke groei op gang.
Alles hiervan gebeurt rustig en geleidelijk. Dit is dus een hele goede steen voor hooggevoelige mensen, maar tegelijkertijd vraagt deze steen dus wel een beetje geduld.

De werking van de verschillende kleuren Calciet

Blauw: de blauwe variant zorgt daarnaast voor veel meer innerlijke rust. Hij maakt je gedachtes rustiger en je gevoel gelijkmatiger.

Groen: een groene calciet helpt je met het loslaten van blokkerende overtuigingen en gedachtes. Daarnaast helpt hij je met het verwerken van je emoties.

Oranje: deze steen geeft je energie en helpt je met het in balans brengen van je lichaam. Dit is een goede steen om je te helpen met detoxen.

Geel: deze edelsteen helpt je met het vinden van je kracht en door te zetten als het allemaal even niet lekker loopt.

Rood: brengt je passie en levenskracht terug en helpt je met het verkrijgen van een goede gronding.

Roze: deze steen helpt je met het verwerken van diepe pijnen, angsten en trauma’s.

 

De kleur van calciet

Calciet komt dus in vele kleuren voor. De meest voorkomende kleuren zijn: blauw, groen, oranje, geel, wit, rood en roze.

Werkgebied

loslaten, zelfvertrouwen, zelfliefde, spirituele ontwikkeling, geestelijke groei, zelfinzicht, lichamelijke balans, verwerking, energie.

Chakra’s

De kleur van de edelsteen correspondeert met de chakra waar deze het meeste op inwerkt, maar eigenlijk werkt calciet op alle chakra’s in

Te combineren met

amethist, seleniet en rozenkwarts

Sterrenbeeld

Er is niet echt een specifieke sterrenbeeld gekoppeld aan deze edelsteen, maar ik heb in mijn praktijk gemerkt dat leeuwen en boogschutters zich meestal aangetrokken voelen tot deze steen.

Verzorging

Calciet kan niet goed tegen water, dus de beste manier om deze steen te reinigen en op te laden is door deze maandelijks in het licht van de volle maan te leggen.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.