Jij bent waardevol

Posted on
jij bent waardevol

Jij bent waardevol. Vandaag is het voor mijn gevoel weer tijd voor een stukje uit mijn hart. Dit keer wil ik je graag duidelijk maken dat je echt waardevol bent en dat je ook niet de enige bent die dit moeilijk vindt om te accepteren van zichzelf.

Dagelijks heb ik het geluk dat ik mag werken met de meest lieve, talentvolle en prachtige sensitieve mensen. Zij staan mij toe om bij hun naar binnen te kijken. Voor die openheid ben ik zo dankbaar! Vaak tref ik daar binnen in deze mensen zulke mooi eigenschappen. De meest zuivere intenties en wensen komen naar voren samen met heel veel ‘verborgen’ liefde.
Als ik daar doorheen loop en dit allemaal bij iemand zie dan geniet ik intens, maar uiteindelijk kom ik altijd die zwarte wolk tegen.
Die zwarte wolk regent somberheid, verdriet en terughoudenheid. Daarmee maakt hij zoveel kapot. Deze wolk roept dat jij niet goed genoeg bent en dat nooit zult zijn, dat het allemaal wel meevalt wat je te bieden hebt. Je moet zeker niet arrogant zijn of naast je schoenen gaan lopen. Doe maar gewoon normaal. Al die blijdschap is toch nep, want er gaat vast wel weer wat fout.

Jij bent waardevol en jij hebt de leiding

Misschien kun je jezelf er ook wel op betrappen dat je wel geloofd dat iemand anders zulke mooi eigenschappen heeft, maar dat dit verhaal voor jou niet opgaat. Precies dat doet die wolk. Ook jij bent zo waardevol en mooi van binnen, dat beloof ik je!

Die wolk kan ik alleen niet zomaar voor je weghalen. Hij is namelijk van jou, maar ik kan je wel leren hoe je dat kunt doen. Het allerbelangrijkste hierbij is oprecht dat jij beseft dat jij de leiding hebt, ook over die wolk. Ik snap dat hij soms heel sterk lijkt en dat je jezelf erin verliest, maar dat zijn fases, momentopnames.

Uiteindelijk ben en blijf jij de baas en als je dat ineens gaat beseffen, dan kun je deze wolk uit je systeem laten zweven. Dan hoor je ineens dat de dingen die die zegt niet puur van jezelf zijn. Je hebt het geleerd om zo te zijn van de maatschappij en de mensen om je heen. Soms hebben ze je het letterlijk aangepraat, soms hebben ze jouw het verkeerde voorbeeld gegeven. Daarnaast kan het ook zijn dat jij pijn hebt gehad en de woorden van deze wolk bent gaan gebruiken als beschermingsmechanisme. Ga dit weer zien, dan weet je dat je hier niet naar hoeft te luisteren en kunt gaan leven vanuit die mooie intenties van jou!

Vergeet het dus niet: jij bent waardevol.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.