Omgaan met mensen die over je oordelen: zo laat je ze los

Posted on
Omgaan met mensen die over je oordelen. Er zullen altijd mensen zijn die over je oordelen

Omgaan met mensen die over je oordelen. Er zullen altijd mensen zijn die over je oordelen. Wat je ook doet, hoe goed je ook je best doet en hoe lief je ook bent, er zullen altijd mensen zijn die je niet zien zoals je bent. Ze zien de dingen die je goed doet niet, maar focussen zich op de dingen die zij niet oké vinden. Daar kun jij niks aan doen. Dat maakt het zo belangrijk om deze mensen en hun oordeel los te laten.

Omgaan met mensen die over je oordelen: zo laat je ze los

Besef dat het oordeel dat iemand heeft geen feit is, maar slechts een mening

Het oordeel dat deze mensen hebben is gekleurd door hun eigen visie en mening. die visie, oftewel de bril waardoor z naar de wereld kijken, is gevormd door de dingen die ze meegemaakt en geleerd hebben.

Dit betekent dus ook dat ze niet per se ‘de waarheid’ kennen of zien. Ze hebben dus ook niet per definitie gelijk.
Je hebt dus te maken met een mening en niet met een feit.

Wat iemand vindt zegt meer over hun dan over jou

Als we deze lijn verder volgen, kun je ook gelijk begrijpen dat het oordeel wat een ander heeft niet eens echt iets over jou zegt. Het zegt iets over de normen en waarden van de ander. In het meest vervelende geval (voor de ander) raak je iets aan wat een emotie triggert die niet fijn is. Misschien haal je wel herinneringen naar boven die helemaal niet verwerkt zijn.

Dat kun je niet weten en je kunt er ook niks aan veranderen. Het gaat niet eens echt over jou. Jij functioneert eigenlijk op een liefdevolle manier als spiegel.

Laat het oordeel over de ander los

Waarschijnlijk is er tussen jou en deze persoon een soort weerstandsenergie ontstaan. Dit kan zelfs als er geen woord gewisseld is.
Door hun oordelende houding, ben jij namelijk in de weerstand geschoten en als gevolg daarvan kan het zijn dat jij ook meer bent gaan oordelen. Dat is een beschermingsmechanisme wat vele van ons hebben.

Dit maakt het heel lastig om jezelf los te maken van het vervelende gevoel wat je van de situatie en personen krijgt.
Durf een stapje terug te doen en je eigen oordelen over een ander los te laten.

Kies voor liefde, dan heeft angst geen ruimte

Als jij alles los durft te laten, dan kun je ervoor kiezen om met liefde en mildheid naar de situatie te kijken. Als je dat doet, is er geen ruimte meer voor angst en onzekerheid. Dan ben je vrij.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.