Jezelf liefde geven: 3 tips

Posted on
jezelf liefde geven

Jezelf liefde geven is ontzettend belangrijk. Wanneer jij namelijk echt van jezelf gaat houden, kom je tot rust. Je haalt een last van je schouders af waarvan je misschien niet eens wist dat die er zat.

Het is soms makkelijker om kritisch naar jezelf te zijn dan het is om mild en begripvol te zijn. Het effect is echter heel anders. Als jij namelijk op een gemene manier kritisch naar jezelf bent, kun jij jezelf echt de put in praten. Je kunt jezelf zo ontzettend moe en somber maken, waardoor het heel moeilijk is om nog vooruit te komen.

Als je echter op een begripvolle en liefdevolle manier met jezelf communiceert, wordt het anders. Je ziet je eigen fouten nog wel, maar doet er niet meer lelijk over. Je stelt jezelf gerust en zegt dat het je het de volgende keer gewoon beter doet. Jij motiveert jezelf en geeft jezelf misschien zelfs een warm gevoel. Hierdoor ontstaat er rust in je hoofd en een ontspannen gevoel. Je hebt meer energie om door te pakken en kunt veel meer aan.

Jezelf liefde geven met deze 3 tips

Maar hoe geef je jezelf nu meer liefde en begrip zodat je deze positieve resultaten bereikt? Met deze 3 tips kom je in ieder geval een heel eind.

Praat liefdevoller tegen jezelf

Wat kun jij tegen jezelf zeggen op de momenten dat je even niet lekker in je vel zit? Wat zijn liefdevolle zinnen en woorden die jij tegen jezelf kunt zeggen die je een goed gevoel geven?

Als je dat al bedenkt terwijl je wel lekker in je vel zit, kun je ze inzetten als het even niet lekker gaat. Zulke oppeppers maken een wereld van verschil.

Als extraatje kun je ook een lijstje met leuke herinneringen maken die je altijd een liefdevol en fijn gevoel geven.

Toon begrip voor jezelf

Iedereen maakt fouten en iedereen heeft wel eens een baaldag. Leg geen druk op jezelf, maar leg aan jezelf uit dit ook uit. Het was gewoon even niet makkelijk en dat is oké. Iedereen heeft dat wel eens en daar hoe je je niet druk over te maken of schuldig over te voelen.

Verwen jezelf

Neem ook echt de tijd om jezelf te verwennen. Je mag jezelf laten masseren, een dagje wellness plannen of lekker op de bank een leuke film kijken. Wanneer je voor jezelf echt tijd maakt voor dat soort dingen en dat ook echt doet, dan geef je jezelf stiekem zoveel liefde.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.